BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,84
ALTIN 2.412,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin general adayı ilk kez konuştu!

AK Parti'nin asker milletvekili adayı emekli Tümgeneral Şirin Ünal ordu - siyaset ilişkisi ve Balyoz davalarını değerlendirdi.

Abone ol

2010 Ağustos Şurası'nda emekliye ayrılıp AKP İstanbul 2'nci Bölge 10. sıra adayı olan emekli Tümgeneral Şirin Ünal 'a göre asker siyasetten uzak durmamalı. Ünal, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kadrosu askerlerden oluşuyordu' diyerek görüşünü destekliyor

2010 Ağustos Şurası'nda emekliye ayrılıp AKP'nin İstanbul 2'nci Bölge 10. sıra adayı olarak siyasete atılan emekli Tümgeneral Şirin Ünal Akşam Gazetesi'ndeki röportajında ilginç açıklamalarda bulundu. 

'Adaylığıma, eşim Güler Hanım destek verdi. Çevremden olumsuz tepki de görmedim' dediyen Ünal, 'Ülkeye 35 yıl rütbeli hizmette bulundum. Şimdi de iktidar partisi saflarında hizmetlerime devam etmek istiyorum' dedi. Ünal, aralarında orgenerallerin de olduğu Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla ilgili 'Bir an önce neticelenmelerini diliyorum' mesajı verdi.

İKTİDAR SAFINDAYIM

- Neden siyaset?
- Ülkeye hizmet etmek için. Ülkemize 35 yıl boyunca, rütbeli personel olarak hizmet ettik. Şimdi de siyaset sahnesinde ve iktidar partisinde inşallah hizmetlerimize devam edeceğiz' yanıtını verdi. Ünal, 'askerler siyasetten uzak durmaları' yönündeki görüşe karşılık da, 'Ben o kanaatte değilim. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kadrosu askerlerden oluşuyordu. Gazi Mustafa Kemal, üniformasını çıkarıp, çoğu asker olan arkadaşlarını yanına çağırdı ve Kurtuluş Savaşı'nı o şekilde yönetti.

- Neden AKP'de siyaset yapmaya karar verdiniz?
- AK Parti de diğer partilerimiz gibi bir kitle partisidir. Türkiye'de 2 kişiden biri AK Parti'ye gönülden destek verdi. Muhtemelen bu seçimlerde benzer durum ortaya çıkacaktır. Son yapılan referandumda 3 kişiden yaklaşık ikisi destek verdi. Ülkeye hizmette bulunmanın en iyi olanağı, iktidar saflarında yer almakta olur. Bu anlamda en iyi hizmetin burada olacağını düşünüyorum.

- Adaylık süreci nasıl gelişti?
- Ailemle, eşle-dostla, yakın çevremle tartıştım ve kararımı verdim, müracaatımı yaptım. Daha sonraki aşamalarda Genel Başkanımızın tasvibi alındı. Yani süreci biz başlattık.

ERDOĞAN DÜNYA LİDERİ
- AKP'den adaylığınız için tepki aldınız mı?
- Bilakis ailemden, eşimden, dostumdan yakın çevremden çok büyük destek görüyorum. Olumsuz tepki gösteren olmadı. Hanımefendi de (eşi Güler Hanım) çok büyük destek veriyor. Gerçi seçim sonuna kadar İstanbul'da olacağım için biraz yalnız kalabilir çünkü evimiz Ankara'da. Sabah namazıyla birlikte 04'ten itibaren çalışmalara başlıyorum. Seçim Koordinasyon Merkezi'nin programı çerçevesinde gece gündüz çalışıyoruz.

- Erdoğan sizin için nasıl bir lider?
- O bir 'dünya lideri'. Bugün Avrupa Parlamentosu'nda, Davos'ta yaptığı konuşmalar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki gelişmeler karşısında gösterdiği tavırla sadece Türkiye'nin değil dünyanın lideri olduğunu göstermiştir. Sayın Genel Başkanımız, liderlek özelliklerinin neredeyse tümünü taşıyor. En önemlisi de, örnek olabilmesi. Genel Başkanımız, Türk insanının tümüne, her türlü sahada, ibadetten hizmete, konuşmalarından spora kadar, her konuda örnek teşkil ediyor. Sayın Genel Başkanımız, bugün Ürdün veya Suriye'de seçime girse her 5 kişiden dördünün oyunu alır.

O DAVALAR ARTIK BİTMELİ
- Ergenekon ve Balyoz davaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yargı süreci devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi yetiştirdiği aydın insanların, yargı süreci devam eden bir konuda konuşması uygun düşmez. Benim temennim, bu davaların en kısa zamanda tamanlanmasıdır. Ayrıca, Türkiye'de özgürlükler, tarihinde olmadığı kadar ilerledi. İktidarın özgürlükleri kısıtladığına dair eleştirilere ise kesinlikle katılmıyorum.