BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin en önemli sloganı kime ait?

"Her şey Türkiye için" sloganını bu iktidar döneminde hatırladık. Oysa bu sloganın öyküsü daha eskilere dayanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- "Her şey Türkiye için" sloganını AK Parti iktidarı ile tanıdık. Oysa bu sloganın mimarının Süleyman Demirel'in başında olduğu DYP'ye ait olduğunu biliyor muydunuz?

Türkiye'nin bu sloganla 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde tanıştığı yönünde genel bir kanaat hakimdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli en vurucu sloganı olarak hafızalarda yerini aldı. Erdoğan yıllar boyunca Mitinglerde, açılış törenlerinde, grup toplantılarında sıkça dillendirdi. Gazetelerin ilan sayfalarını, afişleri ve bilboardları süsledi. Seçmen de adeta bu sloganı ezberledi.

İnternethaber bu sloganın kaynağına ulaştı. Kitap Turgut Özal'ın ölümünden öncesine ait. 1993 yılının başına ait "Herşey Türkiye için" başlıklı kitap, DYP-SHP koalisyon hükümetinin icraatlarının ve yapılacakları anlatıyor. Kitabın kapağında Türkiye'de yeni bir dönem: Demokrasi, istikrar, kalkınma ve dünya ile işbirliği" ifadeleri yer alıyor.

Hemen altında ise "Başbakan Sayın Süleyman Demirel'in Hükümet faaliyetlerine ilişkin Mart-Nisan 1993 Birleşik Basın Toplantısı Değerlendirmeleri" diye yazıyor. Kitabın sonunda hükümetin yaptığı hizmetleri gösteren onlarca fotoğraf bulunuyor.