BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  POLİTİKA

AK Partili vekillere utanmaz dedi

Hakkari Bağımsız milletvekili adayı Selahatti Demirtaş, AK Partili milletvekillerine Başkale'den utanmaz sözleriyle seslendi.

Abone ol

BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari milletvekili adayı Selahattin Demirtaş'ın hedefinde dün Van'ın Başkale ilçesine gelen AK Parti milletvekili adayları vardı. Demirtaş, "Çıkarları için, menfaatleri için gelip utanmadan BDP'nin kalesi Başkale'den oy istiyorlar" dedi.

Demirtaş, Hakkari'ye gitmeden önce Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Başkale İlçesi'nde 5 bin kişiden oluşan kalabalığa hitap etti. Demirtaş, dün Başkale'ye gelen AK Parti Van milletvekili adaylarına seslenerek, "Çıkarları için, menfaatleri için gelip utanmadan BDP'nin kalesi Başkale'den oy istiyorlar. Buradan Başbakan'a sesleniyorum. Tahrikçi kimdir, provokatör kimdir? Başkale halkının duruşu bellidir, siyasi kimliği bellidir. Neye dayanarak buradan oy istiyorsunuz ki?" dedi. Demirtaş, bu seçimde Kürt halkının vereceği kararın, Kürt ve 'Kürdistan' halkının kendi ittifakının ilanı olacağını belirterek şöyle konuştu:

"Başbakan meydanlarda BDP'yi ve Kürt halkını terörist ilan etmiş. Hala onların içindeki Kürt milletvekilleri buraya gelip, bu halktan utanmadan oy istiyorlar. Hala genel başkanları Erdoğan'a diyemiyorlar, 'Bu partiyi ve bu halkı terörist ilan edemezsin.' Başbakan emrindeki polislere talimat veriyor, 'çoluk çocuk demeden bu halkı ezeceksin yerlerde sürükleyeceksin.' Başbakan askeri operasyon emri veriyor, bu halkın çocuklarının cenazeleri geliyor. AKP'deki Kürt'ün sesi çıkmıyor. Bir gecede 3 bin Kürt siyasi tutuklanıyor yine sesleri çıkmıyor. Sebebi ise AKP'den yine milletvekili seçilebilmeleri için. Çıkarları için, menfaatleri için gelip utanmadan BDP'nin kalesi Başkale'den oy istiyorlar. Buradan Başbakan'a sesleniyorum tahrikçi kimdir, provakatör kimdir? Başkale halkının duruşu bellidir, siyasi kimliği bellidir. Neye dayanarak buradan oy istiyorsunuz ki."