BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li vekilden darbeye destek!

Meclis Darbe Araştırma Komisyonu'na AK Partili vekilin dabe hakkındaki sözleri damga vurdu...

Abone ol

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu'nun ilk toplantısında AK Parti İstanbul Milletvekili, emekli Tümgeneral Şirin Ünal'dan ilginç bir çıkış geldi. Ünal, "Siyasiler çok iyi yönetti de askerler durup dururken mi darbe yaptı?" diye sordu.

ÖNDER'DEN 'SOLCULAR GEÇ KALIR' ESPRİSİ
HT Gazete'de yer alan habere göre; komisyon dün AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantı, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in esprisiyle başladı. Toplantı başladıktan sonra salona giren Önder'in "Solcular geç kalır, zaten solcular geç kalmaktadır" esprisini salonda bulunanlar gülerek karşıladı. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, başkana yetki verilmesine karşı çıkarken, "Çağrılacak kişileri başkan değil, komisyon belirlemeli. Ben kontrgerillanın araştırılmasını isteyeceğim belki, ancak sizin bu konuda CHP'yi suçlamayacağınızı nereden bilebilirim?" dedi.

ASKERLERDEN KORKTUK
AK Parti Milletvekili Şirin Ünal da darbelerin çok çeşitli sebepleri bulunduğunu belirtirken, "Ülkeyi siyasiler çok iyi idare ettiler de askerler durup dururken kendiliğinden mi darbe yaptı? Bana göre hayır" dedi.

Ünal, "1952'de NATO'ya girmişiz, her toplantıda seçilmiş Milli Savunma Bakanı ön tarafta, Genelkurmay Başkanı ise arkatarafta oturmuş, biz de ise tersi olmuş. 60 yıldır da bundan ders alıp bunu düzeltmemişiz. Siyasiler bunu niye düzeltemedi?" diye sordu. Bunun üzerine AK Partili Selçuk Özdağ, "Sizden korktuk, askerlerden korktuk'' dedi.