BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.393,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Bekir Coşkun için ağır söz

Başbakan Erdoğan, İtalya dönüşü Esenboğa Hava-limanı'nda gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya dönüşü gündemi sallayan açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay eleştirilerinecevap veren Erdoğan, Vakit gazetesine açılan davaları hatırlattı. Asıl bomba sözleri ise Bekir Coşkun'a yönelik sarfetti: "Kaleminden pislik akıyor"...

İtalya ziyareti dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çatarak girişi yaptı. Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu siyasetin edebi yanını, adap yönünü hala anlayamadı. Önce eleştiri ve hakaret kelimelerini iyi öğrenmesi lazım. Eleştiri nedir, hakaret nedir? Kılıçdaroğlu sürekli hakaretle yatıp katlığı için bu hakaretlere herkesin katlanması gerektiğini zannediyor. Kimsenin kimseyi hakaret yetkisi yok." dedi.

KALEMİNDEN PİSLİK AKIYOR!
ATATÜRK'E HAKARETE DAYANIR


Başbakan Erdoğan'ın sert demecinden aslan payını ise Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun aldı. Genelkurmay'ın açıklama yapmasına neden olan paşalarla ilgili yazısını yorumlayan Erdoğan, konunun Gazi Mustafa Kemal'e kadar dayandığını söyleyerek, "Orada yapılan benzetme talihsiz bir benzetme. Bu zat bütün kaleminden pislik akan bir zat olduğu için böyle şeyler yapıyor." dedi.

Paşaların hukuki yönde haklarını aramalarını gerektiğini belirten Erdoğan, "Daha önce bir gazete yazmıştı ve tüm paşalar dava açmıştı. Ama burada hakaret var. Orada onbaşılık-generallik vardı. Burada bir köpekle benzetme yapıyor. Bu tür bir hakarete o makamda bulunanların eyvallah etmemeleri lazım. Genelkurmay'dan verilen cevap da gayet kibar. Kelimeler seçilerek kullanılmış. Bu tür şeyler cevapsız kalmamalı. Hakaretle eleştiri aynı değil." açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ'NİN BAŞKANLIK SİTEMİ ELEŞTİRİSİNE TÜRKEŞ'TEN ÖRNEK VERDİ

Başkanlık sistemine yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirileri ile ilgili bir 0.20120509093002.jpgsoruya Başbakan Erdoğan, "Demokrasinin bir tartışma rejimi olduğunu öğrenmemiz lazım. Nihayetinde bu kararı halk verecek. Şu anda yeni anayasa yapılacak, yapılmasına çalışıyoruz. Yeni anayasa çalışmaları içerisinde başkanlık veye yarı başkanlık tartışılır. Bu yer alır veya almaz. Niye hemen isyan ediyorlar. OImazsa olmazımız demedik ki. Şu anda veriler toplandı yazım dönemine girildi ve bu çalışmalar yapılıyor. Bundan ürkmeye, korkmaya gerek yok. Benim aklıma Alparslan Türkeş'in eserinde bununla ilgili açıklaması var." dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkeş'in eserinde yer alan 'Milliyetçi hareket tek başkan tek meclis sitemini savunur' kısmını okudu.

'TEK DİN SÖYLEMİ DİL SÜRÇMESİ"

2.20120509093114.jpgTek din söylemi ile ilgili soruya Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Dil sürçmesi oldu, eleştiriyi yapanlar haklı. İfadelerimizin temeli tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Söylemde tek vatan yerine tek dini söyledim. Bu dil sürçmesidir. Bizim bunu nasıl söylediğimiz partinin kuruluşundan beri nasıl söylediğimiz bellidir."

"BU DALGALARLA BU ÜLKE BOĞULUR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan’a, 28 Şubat soruşturması kapsamında dün yapılan operasyonlar da soruldu. Erdoğan, operasyonlarla ilgili şunları söyledi: “1 dalga, 2 dalga, 3 dalga, 4 dalga filan... Bunlar toplumun huzurunu da doğrusu kaçırıyor. Bundan bizler de ciddi manada rahatsızız. Atılması gereken adımlar atılır, biter geçer. Ama bu dalgalar böyle arka arkaya geldikçe kusura bakmasınlar, bu dalgalarda bu ülke boğulur. Bu kadar bu iş bence 1.20120509093156.jpguzatılmamalı.”

KULÜPLER DEĞİL ŞAHISLAR CEZA ALSIN

Şike ile ilgili verilen kararlar konusundaki soruya Başbakan Erdoğan, tüzel kişiler yerine gerçek kişilerin cezalandırılmasından yana olduğuna vurgu yaparak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Tüzel kişiler cezalandırılınca milyonlarca kişi cezalandırılıyor. Suçu işleyen varsa onlar cezalandırılsın. Kulüp kapatmalar olursa bu işler nerelere gider onu bilemem. Partiler kapatıldı da ne oldu. Artık bunları birilerinin görmesi lazım."