BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li vekil Öcalan'ı muhatap saydı!

Diyarbakır'daki basın bürolarını ziyaret eden AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklaması büyük yankı uyandıracak!

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nın yarattığı terör sorununun çözülmesinde muhatabında terör örgütü PKK ve lideri Abdullah Öcalan olması gerektiğini söyledi:

"PKK ile ilgili sorunu çözecekseniz bunun muhatabı BDP' de değil, Kürtler de değil, muhatabı Abdullah Öcalan ve PKK'dır"

Diyarbakır'da bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, basın bürolarını ziyaret etti. DHA Diyarbakır bürosunu ziyaret eden Ensarioğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ensarioğlu, artan şiddet olayları, operasyonları ve Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik sınır ötesi kara harekatına ilişkin gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"MUHATAP ÖCALAN VE PKK'DIR"

Ensarioğlu, "Kürt sorununun çözümünü sadece Abdullah Öcalan ve PKK'nın talepleri ile değerlendirmenin doğru olmadığını" belirtti ancak muhatap olarak da Öcalan'ı gösterdi:

 "Evet BDP bir muhataptır. BDP aldığı oy oranında Kürtleri temsil eder. Tüm Kürtleri temsil etmez. Herkes aldığı oy oranında temsil eder. Ama önemli bir muhataptır. Kürt sorununun çözümünde sunacağı katkıyı önemsiyoruz. Ama PKK'nın uyguladığı şiddet, PKK ile ilgili sorunu çözecekseniz bunun muhatabı BDP' de değil, Kürtler de değil, muhatabı Abdullah Öcalan ve PKK'dır" 

"Kara operasyonu düzenlersiniz, gerek duyarsınız, duymazsınız.  Ama, sorun Türkiye'nin içinde olan bir sorun dışında olan bir sorun değil. Sorunun kaynağı Türkiye'nin içinde. Türkiye'nin içinde güvenlik zafiyeti varsa yeni bir güvenlik konseptine girerseniz. Aynı zamanda devlet vatandaşlarının güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Bu güvenliği sağlamakla ilgili tüm tedbirleri alırsınız. Ama, dikkat edilecek en önemli şey alınacak bütün tedbirler,hukuk içinde olmalıdır. Bir taraftan hukuk içinde her türlü tedbiri alırken diğer taraftan demokratikleşme ve çözüm sürecini de devam ettirmek zorundasınız. Bunu bugüne kadar kimse başaramadı. AK Parti'nin bugün yapmak istediği budur." 

ÇÖZÜM YAKLAŞTIKÇA ŞİDDET ARTTI

Ensarioğlu, çarptırıldığı ömürboyu hapis cezasını İmralı'den çeken Abdullah Öcalan'ın son görüşmelerinde, "Biz anlaştık, çözüme gidiliyor, metinde anlaştık, komisyonlar kurulacak, bu iş bitti, olumlu gidiyor" dediği sırada şiddetin yeniden başlamasını da manidar bulduğunu söyledi:

"1 Ekim'de ilk işimizin yeni bir Anayasa içinde bütün Türkiye'nin sorunlarının çözmek olduğu ve bununla ilgili sayın Başbakan'ın bütün siyasi partilere yaptığı çağrılar ortada iken bunun yapılması açıkçası düşündürücüdür.  Artan şiddet, Kürt sorununun çözümüne katkı sağlamlıyor, çözümü güçleştiriyor. 1 Ekim'de böyle giderse Kürt sorununu konuşamaz hale geliriz. Türkiye'de demokratikleşme talep eden, bu süreci yürüten bir hükümet var. O zaman sorunu olan ve yeni seçimden çıkmış halkın temsilcileri kim varsa buyursun gelsin masanın etrafına Türkiye'nin sorunlarını çözelim"