BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Vekillere 2300 TL'lik özel şoför kıyağı

Birer danışman ve sekreter çalıştıran vekiller, 1 Ekim'den itibaren artık şoför de çalıştırabilecek.

Abone ol

Milletvekillerimize şoför kadrosu açıldı. Elbette maaşları vekillerin cebinden çıkmayacak. Vatandaş, vekilinin şoförüne 2.300 TL ödeyecek. Karar kamuoyunda tepki yarattı. Vekillerin özel şoför paralarını ceplerinden karşılamaları isteniyor.

Milletvekilleri 1 Ekim’den itibaren en az lise mezunu olması koşuluyla artık 3. personelle çalışma hakkı aldı. Birer danışman ve sekreter çalıştıran vekillerin çalıştıracağı 3. personelin lise mezunu olması halinde 2 bin 200 lira, üniversite mezunu olması halinde ise 2 bin 300 lira civarında maaş alacağı öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ PERSONEL OLMA ŞARTI

Herhangi bir milletvekilinin birinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının ise bu şekilde çalıştırılmayacağı bildirildi. Ancak engelli milletvekilleri için en az lise mezunu olma ve akrabasını çalıştırmama yasağı geçerli olmayacak. Söz konusu personel herhangi bir siyasi partiye üye olamayacak, siyasi faaliyette bulunamayacak. Buna göre, milletvekillerinin hak tanınan üçüncü personelin, en az lise mezunu olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından görevli, geçici görevli veya dışarıdan sözleşmeli “yardımcı personel” olarak istihdam edileceği, Bakanlar Kurulu üyeleri ve komisyon başkanları hariç, Başkanlık Divanı üyelerinde görevli 3 sekreterden birinin yardımcı personel olarak görev yapacağı belirtildi.

YAŞ SINIRI GETİRİLMEYEN PERSONEL

Milliyet'ten Mansur Çelik'in haberine göre, devlet memuru olma koşulunu taşıyacak personel için yaş sınırı ise getirilmedi. Bu personelin görev süresi, yasama dönemi ile sınırlı olacak. Dönem içinde kendilerinden yararlanılmaması halinde, milletvekillerinin talebi üzerine devlet memuru olanlar eski görevlerine iade edilecek, sözleşmelilerin sözleşmeleri ise herhangi bir ihbara gerek kalmaksızın feshedilecek.