BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekil çelik yelekle canlı yayında

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök tedirginliğin devam ettiği Ceylanpınar Suriye sınırından A Haber canlı yayınına çelik yelek ve kask ile katıldı…

Abone ol

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Resulayn kentinde PYD ve El Nusra Cephesi arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ediyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök tedirginliğin devam ettiği Ceylanpınar Suriye sınırından A Haber canlı yayınına çelik yelek ve kask ile katıldı…

Gök, "İlk defa mı çelik yelek giydiniz?" sorusuna  "ilk defa giydim çelik yelek, sizin uyarınız ve kurallarnız dolayısıyla giydim. Askerlik yaptığımda da gitmemiştim" diyerek yanıt verdi.

İşte Gök'ün canlı yayında anlattıkları:

"Çok teşekkür ediyorum, kolay gelsin sizlere de. İlçemizde yoğun olarak dile getirilen bir takım konular var. Ben de yerinde inceledim. Kaymakam bey ile hastaneleri, okulları gezdik. Esnafımızı ziyaret ettik. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla beraberdik canlı yayın öncesinde. Bu bizim ülkemizin meselesi değil artık, sınırın ötesindeki bir ülkenin iç meselesi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu seken kurşunlar yüzünden. Onların aileleri ile de görüştük. Özellikle hastaneyle ilgili bilgi vermek istiyorum. Hastane noktasında son derece yanlış bilgiler kamuyouna pompalanıyor. Bunları da anlayabiliyorum. Son dönemlerde yerel yönetimler seçimine malzeme olarak bunu kullanmak isteyen içeride ve dışarıda insanlar var. Ceylanpınarlıların sağ duyusuna teşekkür ediyorum. 14 uzman, 6 pratisyen hekim, 20 aile hekimi… Biz 10 hekim daha istedik. Sıkıntı sorun var denilen şeyin nedeni bilgi kirliliğidir.

Yeni eğitim öğretim yılı için yeni düzenlemeler var. Tahribat görmüş okulların öğrencilerinin sınıra uzak yerlere taşınması için çaba sarfediliyor.

Bir şeyi daha paylaşayım. Sıfır noktada bulunan ama ekonomik durumu yeterli olmayanlar taşınmak isterse kaymakamlığımız kira yardımı yapacak. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Kamuoyunda bilgi kirliliğini oluşturanlara kulak verilmemesi gerekiyor. Doğma büyüme Ceylanpınarlıyım, ailem, akrabalarım burada. Ama bir bakıyorum bir arkadaşım kameralara konuşuyor. Sonra da diyor ki bana açıkla dediler aslında böyle değildi. Sabredelim, dua edelim, bu hadiseler son bulsun. Bizim siyasi politikamız hiç bir etnik yapıyı ayırdetmeksizin kimsenin ölmemesi kan akamaması. Siyasetimiz bunun üzerine. Zulme uğrayanın yanında beraber durarak siyaset yapıyoruz. Onun ötesi birilerini kamuoyuna durmadan pompaladığı kirli bilgidir. Kamuoyu bunlara kulak vermesin."