BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekil ağzını bozunca...

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak gittiği Demirhanlı köyünde önce ağzını bozdu sonra gazetecilerden ricada bulundu.

Abone ol

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, havaalanı yapılması planlanan ve daha sonra proje iptal olunca, satılacağı belirtilen mera alanı hakkında bilgi almak için gittiği Demirhanlı köyünde ağzını bozdu. Budak, köy muhtarı Sadullah Biçen’in "Emlak müdürlüğü bu merayı satmak istiyor” sözüne “Ha si....sin” dedi. Daha sonra da Budak, kendisini görüntüleyen gazetecilerden, bu küfrünün haberde yer almamasını istedi.

Köy halkının meralarını tekrar istediği yönünde haberlerin medyada yer alması üzerine bugün Ak Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Ak Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı İsmail Arda ve Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Ali Soydan ile köye geldi. Köy kahvesinde muhtar Sadullah Biçen’den bilgi aldı. Burada köylülerle birlikte çay içen Budak, cep telefonu ile Milli Emlak Genel Müdürü ile konuştu ve bu mera hakkında bilgi aldı.

Köy muhtarı Sadullah Biçen, bu meranın satılmasını istemediklerini ve köy adına tescillenmesini istediklerini belirtti. Bunun üzerine Budak, “Genel müdüre söyledim. Baştan anlatım tarzınız biraz daha farklıydı. Siz bana 4 bin 152 dönüme havalanı yapılacaktı, vazgeçti, şimdi bunu yabancılar alabilir dediniz. Zaten bu sana tahsisli ve köy tüzel kişiliğinin, köy muhtarı ve heyeti, söylediği genel müdürün, izin vermediği sürece başka birisi alamaz. Öncelikli sizin hakkınız. Ama sizin tüzel kişiliğine tescilli olmayanı da da tescil etirelim. Başvurdunuz mu bunun için" dedi.

Bunun üzerine muhtar Biçen, “Defterdar ile de görüştüm bu konuyu, onlar haliyle satmak istiyor” dedi. Budak da “Kim satmak istiyor ya” dedi. Muhtar da “Yukarısı bilgi istemiş. Emlak Müdürlüğü dedi” diye konuştu. Necdet Budak da muhtarın bu sözü üzerine “Ha si....sin” dedi. Ağzından çıkan sözlerin ardından hemen kameraya bakan Budak, “Çekme ya çekme” dedi ve ağzından çıkan bu sözlerin haber yapılmamasını istedi.