BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Şimşek Kürtçe konuştu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TRT 6'da yayınlanan İktisat programına katıldı ve Kürtçe konuştu.

Abone ol

Programın başında Bakan Şimşek'in Batman'ın Gercüş ilçesindeki köy yaşamının ve oradaki akrabalarının anlatıldığı VTR yayınlandı.

VTR'nin ardından Şimşek, kendisine sorulan Kürtçe sorulara yine Kürtçe cevaplar verdi.

Küçüklüğünden ve köyünden bahseden Bakan Şimşek, çocukluk aşkının Fenerbahçe olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İngiliz Mehmet' eleştirilerine Bakan Şimşek, 'İngiliz değil, Gercüşlü Mehmet'im' yanıtı vermişti.

Mehmet Şimşek, stüdyoya gelişinde TRT 6'nın sorularını cevapladı ve GAP projesinin kısa sürede bitirilmesinin amaçlandığını ifade etti. Şimşek, projenin bitirilmesiyle bölgede sulama yatırımlarının hayata geçeceğini, bununla birlikte tarım, eğitim, ulaştırma sektörlerinde büyük ilerlemeler yaşanacağını kaydetti.

Bakan Şimşek varlık barışı sonucu Türkiye'ye gelen para ile ilgili olarak spekülasyona gerek olmadığını belirterek, borsanın tarihi rekorunu da ekonomideki olumlu gelişmelerin sonucu olarak yorumladı. Şimşek, Programın sunucusu eski milletvekili Alaattin Fırat ile kısa bir prova yaptıktan sonra çekimlere geçildi.

GERCÜŞLÜLERE NEDEN AĞA DENİR?

Program sunucusunun 'Neden Gercüşlülere hep ağa denir?' şeklindeki sorusuna Şimşek şöyle cevap verdi: "Çünkü Gercüşlüler çok misafirperverdir. Orda otel olmadığı için başka yerlerden gelenler hep evlere misafirliğe davet edilir. Bu misafirperverlik nedeniyle Gercüşlülere ağa denir."

Gercüşlülerin arabaların ön tarafına oturma istekleri de Bakan Şimşek'e soruldu. Şimşek bu soruyu: "Çünkü hepsi ağalar. Ağalar arka tarafa oturmaz, hep ön tarafa oturur." diyerek cevapladı.

KÜÇÜKKEN ÇOBANLIK YAPMIŞ

Bakan Şimşek, küçükken köyde çobanlık yaptığını, özellikle yazın okulların kapalı olduğu dönemlere koyun ve kuzu otlattığını söyledi. Küçükken bakan olacağının aklının ucundan bile geçmediğini anlatan Şimşek, "Ben büyüdüğümde hep futbolcu olmak isterdim." dedi.

FENERBAHÇE OLMAZSA BURSASPOR OLSUN

Programın sunucusu, koyu bir Fenerbahçeli olan Şimşek'e "Sayın Bakan sizin iyi bir Galatasaraylı olduğunuzu biliyoruz" diyerek bir şaka yaptı. Şimşek de "Hayır, bu doğru değil. Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe benim küçüklük aşkım" dedi. Şimşek, Fenerbahçe'nin durumunu da değerlendirdiği ve gidişattan çok da memnun olmadığını dile getirdi. Şimşek, "İnşallah bu sene Fenerbahçe şampiyon olur. Ama Fenerbahçe olamazsa Bursaspor'un olmasını isterim." dedi.

Programın ekonomi ile ilgili bölümü Türkçe ifadelerle gerçekleşti.