BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li Soylu'dan iki lider için korkunç kehanet

AK Parti Teşkilatlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye yüklendi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu için "Eğer 2015 seçimlerine gitmeyi herşeye rağmen gerçekleştirirlerse 2015 seçimlerinin sonrası her iki lider için de hazin sonla şekillenir. Tarihe en itibarsız şekilde uğurlanan iki kişi olarak gönderilir. " ifadelerini kullandı.

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı'nda, "Yeni Türkiye'de siyaset nasıl şekillenecek?", "Yeni Başbakan kim olacak?", "'Paralel yapı' ile mücadelede bundan sonra hangi adımlar atılacak?", "Defalarca başarısız olan muhalefet, yeni dönemde hangi stratejileri izleyecek?" sorularına yanıt arandı.

Programa konuk olan AK Parti Teşkilatlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu birbirinden farklı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o çarpıcı açıklamalardan satır başları…

ASIL DİKTATÖR MUHALEFET LİDERLERİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti içinde kurdukları diktatörlükle tatmin olduklarını dile getiren Süleyman Soylu bu isimlerin bir de utanmadan sıkılmadan Başbakan Erdoğan'ı diktatörlükle suçladıklarını ifade etti ve "Türkiye'yi kim halkın yararına yönettiyse hepsi diktatörlükle suçlanmıştır. Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan bunlardan" diyerek muhalefetin kirli siyaset anlayışını bir kez da gözler önüne serdi.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'NİN SONU ACI OLACAK!

"Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun gidişi ertelenirse sonları daha acı olur" diyen Soylu, muhalefet parti liderlerini böyle uyardı:

"Türkiye bu milletiyle şifreyi çözmüş. Bu şifreyi çözemeyen muhalefet malesef hala aynı yerde patinajına devam ediyor. Milllet de muhalefet partilerinin sempatizanları da silkelenir atar. Kimi silkeler? Kendisine sürekli takoz olan ve toplumla kendi rabıtasını kuramayanları silkeler atar. Siyasetin genel kaidelerinden birisidir. Bu mümkün değildir ki o atın üzerinde durmaları. Rodeo gibidir. Şimdi atma zamanı.  Eğer 2015 seçimlerine gitmeyi herşeye rağmen gerçekleştirirlerse 2015 seçimlerinin sonrası her iki lider için de hazin sonla şekillenir. Tarihe en itibarsız şekilde uğurlanan iki kişi olarak gönderilir. "

BİLİM ADAMI DEĞİL PARTİZAN!

Süleyman Soylu, "İranlı profesör Nobel Ödülü kazandı, bizimki de ayakkabısını çıkartıyor" şeklinde konuşarak Türkiye'de akademisyenlerin bilimle değil siyasetle uğraştığını vurguladı.

BAŞBAKAN 28 AĞUSTOS'A KADAR GÖREVİNİN BAŞINDA

İki cumhurbaşkanlı bir sistemin mümkün olmadığının altını çizen Soylu, "Sayın Başbakan 28 Ağustos'a kadar görevinin başında olacak" diyerek bu konudaki tartışmalara son noktayı koydu.

BAZI MEDYA GRUPLARI ESKİ TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYOR

Bazı medya gruplarının Eski Türkiye özlemi içerisinde olduğu ifade eden Süleyman Soylu, "Medya iktidarı ve Erdoğan'ı beğenmiyor. Çünkü pijama ile karşılanan bir cumhurbaşkanı istiyorlar" diyerek malum çevrelerin AK Parti ve Erdoğan düşmanlığını deşifre etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ BÖLGE İÇİN DE ÖNEMLİ

"Çözüm süreci gerçekleşmeden Ortadoğu'da başarı elde edilemez" şeklinde sözler sarf eden Süleyman Soylu, demokratikleşme sürecinin Türkiye ve bölge için ne kadar hayati bir konumda olduğunun altını çizdi.

"PARALEL YAPIYA ACIMAK YOK"

"Devlet Paralel Yapıya acıyarak davranırsa geleceğine ihanet eder." diyen Soylu, "Paralel Yapı Gladyonun post yapısıdır. Bu hainliktir. Uluslararası meşruiyetlerini kaybettiler" şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.