BIST 10.208
DOLAR 32,21
EURO 34,66
ALTIN 2.391,25
HABER /  POLİTİKA

AK Partili siyasilerin favori tatil ili

Kurban bayramında AK Parti'nin önemli isimleri burayı tercih etti. Tarihi ve doğal zenginlikleri görme fırsatı buldular

Abone ol

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek amacıyla Hatay'ı tercih eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ev sahipliğinde yöredeki tarihi ve doğal zenginlikleri görme fırsatı buldu.

Bakanlar Çiçek, Gönül, Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Adalet Bakanı Ergin ile birlikte Dünya'da Tunus'dan sonra ikinci taban mozaiği zenginliğine sahip Antakya Arkeoloji Müzesi, Hristiyanlar için hac yeri kabul edilen St Pierre Mağara Kilisesi ve Anadolu'nun ilk camisi Habib-i Neccar Camisi'ni gezdiler.

Adalet Bakanı Ergin ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım, dün Yayladağı Gümrük Kapısı'nda görevlilerle bayramlaştıktan sonra Suriye'nin Lazkiye kentine geçerek orada yetkililerle basına kapalı görüşmeler yaptı. Ergin ve Yıldırım, Suriye dönüşünde de Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ile Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı'yı makamlarında ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı.

Antakya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Ottoman Termal Otel'de konaklayan bakanlardan Çiçek, Gönül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, bugün tarifeli uçak ile Ankara'ya döndü.

Bakanlar Çiçek ve Gönül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu'yu, Hatay havaalanından, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak uğurladı.

Bu arada, arefe günü tatil yapmak üzere Hatay'a gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeleri Recep Kömürcü, Cafer Şat ve Serdar Özgüldür, Samandağ ile Dörtyol ilçelerinde tarihi yerleri gezdiler. Kılıç ve diğer üyeler de bugün bakanlarla aynı uçakla Ankara'ya döndü.

Termal Ottoman Otel'de konaklayan Adalet Bakanı Ergin ile Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın ise yarın sabah Ankara'ya dönecekleri öğrenildi.