BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  POLİTİKA

AK Partili  Üskül korktu mu?

Nazlı Ilıcak, Abant Platformu'nda AK Partili Zafer Üskül'e bu sözlerle seslendi:

Abone ol İnternethaber- (Hadi ÖZIŞIK) -AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak tarafından "korkaklık"la suçlandı.

Yeni Anayasa tartışmalarının bugünkü konuşmacıları arasında yeralan Zafer Üskül'ün "Öbür alanlarda ne yapılabilir. Söylemek kolay Genel Kurmay Başkanı MSB’ye bağlansın. MGK anayasan çıkartılsın, ne kadar gizli yönetmelik varsa kaldırılsın. Hadi yapalım nasıl yapılacak, o kadar kolay değil. Çünkü deniyor ki bu devleti biz kurduk biz yaşatacağız şu çerçevede devlet yürüyecek başka istemeyiz. Burada yapılması gereken sivillerin topumun buna sahip çıkmasını sağlamak. Bu ülkede laik sosyal hukuk devletini istemeyen yok, cumhuriyeti istemeyen yok o halde bazı kavramların arkasına saklanarak iktidar mücadelesi yapmaktan vazgeç, bunu topluma anlatmak gerekiyor. Anayasa yasa değiştirmek çok kolay ama zihniyetleri değiştirmek çok zor. Bazı düzenlemeleri zihniyetleri değiştirmek için dikkatli yapmak gerekiyor" sözleri Nazlı Ilıcak'ı kızdırdı.

Üskül'ün Ankara'ya gittikten sonra törpülendiğini vurgulayan Ilıcak, hayal kırıklığına uğradığını belirtti. Ilıcak, Üskül'e "Zafer Üskül, Ankara’ya gidince epeyce törpülenmiş, onu gördük. Bazı sorunların çözümü için mevcut iktidarın gücü yeterli değil mi? Bu konuda toplumun ve parlamentonun yeterli iradesi var. Korkunun ecele hiçbir zaman faydası olmadı. Demirel, buna en iyi örnek. Demirel o kadar günü kurtarma politikası izledi, darbelere karşı koyabildi mi? Hükümet, Abdullah Öcalan’ın mesajlarını nasıl dışarı sızdırıyor? Bu konuda hükümet hiçbir şey bilmiyor. Askerin bir tavrı mı bu?
Bir paratiye önce bir damga yapıştırılıyor. Demokrat Parti’nin devamı dendi, Adalet Partisi’nin devamı gibi. Sayın Üskül, Ankara sizi ürkütmüş. Cesur olmanız gerek. Ben mazimden emindim, bundan dolayı, Fazilet Partisi milletvekili iken çok cesur çıkışlar yaptım." dedi.

Yeniden söz alan Üskül, Ilıcak'ın suçlamalarına şu karşılığı verdi:

-Sayın Ilıcak söylediklerinizden hiç alınmadım. Aman hocam yavaş” diyenler sizin söylediklerinden etkilenecektir. (Bu sırada Burhan Kuzu söze girdi ve “Bana söyledin diyecekler.