BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Partili Mücahit Arslan'dan Ankara çıkışı 'Ankara'da farklı yerdeyiz'

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan, Mücahit Arslan, seçimleri değerlendirdi. Muhalefetin hizmet için değil Erdoğan karşıtlığı için birleştiklerini söyledi.

Abone ol

AK Parti'nin kurucusu arasında yer alan ve uzun yıllar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan, AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, Show Rasyo-Radyo Viva seçim özel yayınında konuştu.

Seçim gündemine dair konuşan Arslan, Beka tartışmalarının tam olarak anlaşılamadığını söyledi. Cumhur ittifakı'nın ana gündemlerinden bir tanesinin tanesi beka konusu olduğuna dikkat çeken Arslan, muhalefet partilerinde ise böylesi bir hassasiyet olmadığını ifade etti.

Yerel seçimlerde 3 muhalefet partisinin birleştiğini söyleyen Arslan "Bunların birleşmesinin ana sebebi de hükümeti zayıflatmak. Projeleri ya da birleşmelerini gerektiren bir şey yok. Yani şundan dolayı birleştiler hedefledikleri şu atılımı yapamayacaklar yerel yönetimlerde diye düşündüğümüz zaman bir şey bulamıyoruz." dedi.

Amaç AK Partiyi zayıflatmak
Muhalefetin bu motivasyonun Tayyip Erdoğan'a karşıtlık veya AK Parti hükümetini zayıflatmak üzerinde olduğunu kaydeden Mühacit Arslan konuşmsaına şöyle devam etti:

"Böyle olduğu için yerel yönetimlerde beka sorunu haline gelebiliyor veya genel seçimler gibi bir hal alabiliyor. AK Parti açısından bu seçim Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin referandumu ya da teslim ya da bunun hani onayı gibi mi bakıyor AK Parti bu seçime? Yoksa bu geçmiş gitmiş zaten yani referandumda geçmiş üzerine yapılmış bir iş.

Kazansalar bile ne yapacaklarını bilmiyorlar
Seçimlerde Erdoğan karşıtlığı üzerinden birleşiyorlar ancak kazandıkları zaman zaman ne yapacaklarını da bilmezler. Motivasyonları başka bir şey olduğu için yani kazandıkları zaman ne yapacaklar nasıl hizmet vereceklerini de bilmezler. Kuvvetle muhtemel de kendi işlerinde bayağı ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır. Bu da ülkeye zarar verecektir.  

Ankara'da artık farklı yerdeyiz
Biz bundan 1,5 ay önce 2 ay önce Ankara'da yavaş yavaş seçimle ilgili çalışmalara başladığımızda gördüğümüz hava çok başkaydı.  Şu anda çok değişik ve neredeyse hiçbir şeyle sorunla karşılaşmıyoruz gittipimiz birçok yerden destek görüyoruz. Ve Coşku var. Bundan 2 ay önce yoktu. Anketler ile ilgili çok bir şey diyeceğim çok farklı anketlerle karşı karşıya kalıyoruz.