BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili MHP'yi kasetle vuruyor!

MHP'de deprem etkisi yaratan kaset AK Partili bakanların da diline düştü. İlk eleştiri Enerji bakanından...

Abone ol

MHP'li iki genel başkan yardımcısının hem partideki görevlerinden hem de milletvekili adaylığından istifasına neden olan kasetle ilgili hükümet kanadından ilk eleştiri geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın "İkisi de saygın kişilerdir" sözlerini ''Acaba MHP, sağ seçmenden tamamen ümidini kesti de CHP tabanında bir arayışa mı girdi?'' sözleriyle eleştirdi.

Video görüntülerini izlediği anlaşılan Yıldız, "Böyle devlet meselelerinin, bir kısım siyasi öngörülerin o tür kadınlarla paylaşılmış olmasını da iddianın ötesinde çok vahim buldum" dedi

Bakan Yıldız, gazetecilerin MHP'deki kaset iddiaları ile ilgili sorusunu yanıtladı. Yıldız, ''Tabii şu anki bulunduğumuz nokta, iddianın ötesinde. Biz siyasetin saygınlığının arttırılması anlamında çok fazla fedakarlık yaparken, bir kısım kimselerin aynı konumda olmadığını gördük. Fakat beni üzen taraf, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın kasetteki 2 kişi için (bunlar çok saygın kişilerdir) demesi olmuştur'' diye konuştu.

Kaset olayının, MHP'nin kendi içerisindeki bir konu olduğunu, MHP'nin iç çekişmesi mi, kendi iç dengeleri mi olduğunu bilemediğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:

''Şandır'ın bu açıklaması, beni ziyadesiyle üzmüştür. Hem siyaset, hem yasama ve hem de yargı birçok meslek kuruluşlarıyla beraber, sivil toplum örgütleriyle beraber herkes, içindeki toplum açısından değerlere dil uzatanları temizlemek durumundadır ki saygınlıkları artsın. Ama böyle 2 kişiye bu durumda dahi sahip çıkılmasını ben çok fazla anlamış değilim. Sayın Bahçeli'nin aleyhinde bile o kasetlerde cümleler sarf edilmekte. Bunu tabii ki varsa sualini kendi parti içlerinde soracaklardır. Ülkücüler aleyhine cümleler edilmekte. Bunları da tabii ki kendi içlerinde soracaklardır. Ama biz şunu diyoruz, ülkesini seven ve Türkiye'nin gelişmesine katkı koyan kim varsa, iktidarıyla muhalefetiyle onların AK Parti içerisinde her zaman olduğu gibi zemin bulacaklarını söylemeliyim.''

BÖYLE MESELELERİN O TÜR KADINLARLA PAYLAŞILMASI VAHİM

AK Parti'nin dürüst siyaset yapan, seviyesini her zaman muhafaza eden ve bu manada yaptıklarıyla örnek olan, siyasete yeni bir çizgi getiren yapı içerisinde olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, ''O açıdan hele hele böyle devlet meselelerinin, bir kısım siyasi öngörülerin o tür kadınlarla paylaşılmış olmasını da iddianın ötesinde çok vahim buldum. Halkımıza hakaret edenlerin, yalnızca bidon kafalı, göbeğini kaşıyan insanlar olarak itham edenlerin yanında bu tarz halkın yanında gibi görünüp ama aslında çok fazla hakaret eden bir yapının olduğunu gördüm. Beni en fazla üzen bu olmuştur'' dedi.

Yıldız, ''Şimdi bunlar saygın kişilerdir derken sayın Şandır, bu kişilerin yaptıklarını bir kurumsal kimlik haline mi dönüştürmek istiyor, yani bu MHP'nin görüşü müdür? O yüzden mi saygın kişilerdir diyor, yoksa o 2 kişinin yaptıklarının şahsi olduğuna mı kanaat getiriyor? Şahsi olduğuna kanaat getiriyorlarsa, niçin saygın kişilerdir diyor? Ben MHP'nin açıklama hissedecekleri bir konu olduğu kanaatindeyim'' diye konuştu.

MHP SAĞ SEÇMENDEN UMUDUNU KESTİ Mİ?

Kasette, CHP ile beraber koalisyon çalışmalarından bahsedildiğini de vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

''Böylece sağ kesim seçmene hakaret ederek, bir CHP'lileşme isteği midir? Bunun Türkiye'deki etkileri ne olur, onun incelenmesi lazım. Zaman zaman 'ruh ikizi' diye söylenilen ama itiraz edilen konunun, zihinlerinin arkasında yer bulduğunu görüyorum. Bu sağ seçmen açısından çok incitici bir durumdur. Buna MHP içindeki ülkücü kardeşlerimiz nasıl rıza gösterebilir, ben bunu anlamış değilim. Açıkça sağ seçmenin, şu anda ağzımıza alamayacağımız şekilde hakarete uğradığını görüyoruz. Acaba MHP sağ seçmenden tamamen ümidini mi kesti de CHP tabanında bir arayışa mı girdi? Eğer böyle bir şey varsa, parti açıkça bunu söylemelidir. Seçim sürecinin, saygın ve seviyeli bir şekilde yürütülmesiyle ilgili çalışmalarımızın bu tarz hakaretlerle sürdürülebilmesini çok vahim buluyoruz. MHP'de bir ayrışma varsa, bunu netleştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bu konuda konuşmayacaktım, ama sayın Şandır'ın (bunlar saygın kişilerdir), demesi, beni bunları söylemeye mecbur etti.''

"EDEPSİZLİK HİSSEDİYORUZ"

Akşam saatlerinde ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'den de şok bir açıklam ageldi.

Partisinin Manisa'nın Selendi ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışı ve milletvekili adaylarının tanıtımına katılına Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu. Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'nun, Zonguldak'taki mitinginde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sonununu getirmeden yarım bıraktığı cümlesine ilişkin, ''CHP'de, eski genel başkanından başlayan ve yenisiyle devam eden bir edepsizliği, ahlaksızlığı seziyor ve hissediyoruz'' dedi.

Tanrıverdi, şunları kaydetti: ''Diğerleri kendilerini tanıtırken maske takarak kendilerini tanıtıyorlar. CHP'nin, Ergenekoncu adayı var. MHP'liler de 'neden bizim Balyozcu adayımız olmasın' diye yarışıyorlar ama biz, hizmet etme yarışında olan arkadaşlarla varız, onlarla birlikteyiz. Size hizmet etmek için bir ekip oluşturduk. Bizim arkadaşlarımız dürüst, ahlaklı, edepli arkadaşlarımızdır.

Bildiğiniz gibi 'edeb' Arapça bir terimdir; 'Elif', 'Dal' ve 'Be' den oluşur. 'Elif', eline sahip olmayı, 'Dal' diline sahip olmayı, 'Be' beline sahip olmayı tarif eder. Yani 'edepli ol' dediğinizde, 'eline, diline, beline sahip ol' diyorsunuz. 'Edepliyim' dediğinizde bunları yerine getirmiş oluyorsunuz ama görüyorsunuz ki CHP'de eski genel başkanından başlayan ve yenisiyle devam eden bir edepsizliği, ahlaksızlığı seziyor ve hissediyoruz. AK Parti'nin yaptıklarına bir şey bulamayınca, öneri bulamayınca, edepsizce dil uzatmaya çalışıyorlar. Tavsiye ediyoruz, 'edep yahu, eline diline beline sahip ol ya CHP'liler' diyoruz.''

''SADECE RUH İKİZLERİ DEĞİL, GEN ORTAKLIKLARI VARMIŞ''

Tanrıverdi, MHP'deki kaset iddialarına da değinerek, şöyle devam etti:

''MHP'ye baktığınız zaman da farklı bir şey görmüyorsunuz. Önceki gün iki başkanları istifa etmek zorunda kaldı. Milletvekilliği adaylığından da istifa ettiler. Neden? Yine ahlaki nedenlerden dolayı. Biz daha önce 'CHP ve MHP'yi ruh ikizi' diye tarif ediyorduk ama görüyoruz ki sadece ruh ikizi değillermiş, gen ortaklığı varmış. Bunların birbirinden farkı yok. Bizim adaylarımızın edepsizliğini görmediniz, bundan sonrada görmeyeceksiniz.''

Hüseyin Tanrıverdi, seçim koordinasyon merkezinin açılışının ardından Selendi'de pazaryerini ziyaret ederek, pazar esnafı ve vatandaşlardan seçim için destek istedi.