BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili isimden CHP'yle ilgili bomba iddia!

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, katıldığı canlı yayın programında "İlk 4 madde değişikliğini CHP'nin istediğini" açıkladı.

Abone ol

Katıldığı televizyon programında önemli açıklamalar yapan TBMM Başbakvekili Ahmet Aydın CHP'yle ilgili çok konuşulacak bir konuyu gündeme getirdi.

Aydın Anayasanın değiştirilemez ilk 4 maddenin değiştirilme teklifinin CHP'den geldiğini söyledi.

“YENİ SİSTEM MUHALEFET PARTİSİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

Ahmet Aydın, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni anlatırken“Milletvekillerinin gücü daha fazla olacak. Milletin gücü fazla olacak. Kanun artık hükümet tasarısı olarak gelmeyecek. Kanunlar milletvekili teklifi ile geçecek. Bu sistemde, muhalefetin rolü de daha güçlü olacak.

Her muhalefet milletvekillerinin kanun teklifleri görüşülebilecek. Bugüne kadar hiçbir muhalefet milletvekilinin ‘kanun teklifi’ Meclis’ten geçti mi? 10 yıldır Meclis’teyim iktidar partisinin onaylamadığı hiçbir muhalefet milletvekilinin kanun teklifinin geçtiğine şahit olmadım. Parlamenter Sistem’de geçmez; ancak Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde iktidar  muhalefet fark etmiyor, bütün milletvekilleri kanun yapıcı oluyor” dedi.

“İLK 4 MADDE DEĞİŞSİN ÖNERİSİ CHP’NİN, BİZİM DEĞİL”

‘Anayasa değişiklik teklifi ortada; ilk 4 madde ile ilgili bir problem yok. Böyle bir değişiklik söz konusu değil’ diye altını çizen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Ancak ana muhalefet partisi CHP’nin ilk 4 madde değiştirilmesi için verdiği öneri, Anayasa Komisyonu’nda yerini koruyor. İlk 4 madde değişikliğini iktidardaki AK Parti değil, muhalefetteki CHP teklif ediyor” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİN CUMHURİYET İLE DEĞİL CHP İLE SORUNU VAR”

‘Bir grubun bütün olarak kalkıp Meclis kürsüsünü işgal etmesi kabul edilemez’ diyen Adıyaman Milletvekili Aydın, “Kürsü işgali veya kürsüye kendini kelepçelemek hem milletvekillerinin hakkına girmektir hem de milletin hakkını gasp etmektir. Onlar için de galiba, olmak ya da olmamak mücadelesiydi. Heybesinde ne varsa; böyle döktüler.

ATATÜRK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

Sıkıştıkları anda, ‘cumhuriyet, laiklik, Atatürk’ gibi milletin ortak değerleri üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Artık onları bir kenara bırakın yahu! Bu milletin cumhuriyet ile bir sorunu yok ki? Eğer millet, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar etmiyorsa, bu cumhuriyet ile problemi olduğunu göstermez. Cumhuriyet Halk Partisi ile sorun başkadır, cumhuriyet ile sorun başka? Ama milletin cumhuriyet ile kesinlikle bir problemi yok” dedi.