BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.383,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Partili Çığlık, Palandöken'de

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağlı Çığlık, Erzurum ziyareti kapsamında Palandöken Belediyesi'ne geldi.

Abone ol

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağlı Çığlık, Palandöken Belediyesini ziyaret etti.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Harput Mahallesi deki 30 bin metrekare alanda yapılan kamulaştırma, Bilgi ve Kültür evleri kapsamın da sosyal sorumluluk projeleri, yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında Milletvekilli Çığlık’a sunum yaparak bilgi verdi.

Gündem kamulaştırma

En önemli gündem maddelerinin Harput Mahallesin deki kamulaştırma olduğunun altını çizen Başkan Bulutlar, "Kamulaştırma çalışmaların da büyük mesafe aldık. Harput Mahallesin de 30 bin metrekare alanda yapılan kamulaştırma yüzde yüzünü tamamladık. Kamulaştırmadan dolayı hak sahiplerine 6 milyon TL ödeme yaparken kimseyi mağdur etmedik. 2011 Kış Oyunlarına hazır hale getirmek için enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Temizlenen arazi üzerin de nasıl bir çalışma yapacağımız konusun da henüz bir karar vermedik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İmara kapatılan alanlar

Belediye Meclisinin almış olduğu karar gereği Kayakyolun da 30 bin metrekare alanın imara kapatarak yeşil alan bölgesi haline getirilmesi için proje hazırladıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, her yıl bölge de 10 bin metrekare yeşil alan oluşturma gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.