BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'ten MHP'ye ağır söz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Öcalan ile pazarlık iddialarına Adana'dan çok sert cevap verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP milletvekillerinin 'AK Parti terörist başıyla pazarlık yaptı ateşkes ilan edildi' yönündeki açıklamalarına sert çıktı. Çelik, "Şerefiniz varsa ispatlayın." dedi.

AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen referandum programındaki konuşmasına Nazım Hikmet'in şiirini okuyarak başlayan Ömer Çelik, MHP'ye çok sert konuştu. Çelik, MHP Adana Milletvekilinin gündeme getirdiği terörist başıyla pazarlık iddiaları ve ateşkes ilanıyla ilgili sözlerini değerlendirdiği konuşmasında muhalefete yüklendi.

"ŞEREFİNİZ VARSA İSPATLARSINIZ"

Konuşmasında Ankara'yı sarsan yüksek yargıdaki telefon skandalını da değerlendiren Çelik, bu konuşmalarla ilgili CHP liderinin açıklamalarını ise talihsizlik olarak yorumladı. Çelik muhalefete şu sözlerle yüklendi:

MHP Adana Milletvekili utanmadan "AK Parti terörist başıyla pazarlık yaptı ateşkes ilan edildi' diyor. İnsana şunu sorarlar, şerefin varsa pazarlık yapıldığını ispatla. Bundan anlamıyorlar. Niye 'terör devam etmiyor' diye üzülüyorlar. Bunu söyleyenlerin bir 'Yargıtay üyesinin Abdullah Öcalan'la işbirliği yapalım ve hayır çıksın' konuşmaları karşısında bir tepki koyduğunu görmedik, muhalefet partilerinin bir tepki koyduğunu da görmedik. Hatta Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı çok güzel bir açıklama yapmış 'kişiler arasında böyle konuşmalar olur' demiş. Millete karşı provokasyon yapılacak, sen kişiler arası konuşma diyeceksin. Peki siz bunların Ergenekon'a, Balyoz'a karşı tepki koyduğunu gördünüz mü? Hayır. Referandum sürecinde de gördük ki, MHP'nin milliyetçiliğinin milletsiz milliyetçilik olduğu ortaya çıktı. BDP demokrasi istiyordu, bana baskı yapılıyor diyordu, şimdi başka bir şey ortaya çıktı. Birileri sana baskı yaptılar. Ey Kürt vatandaş şimdi sana baskı yapma sırası bizde' diyor." ifadesini kullandı.

"MİLLET DEVLETİN PATRONUDUR"

"Bu millet devletin efendisidir." diyen Ömer Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Milleti devletin efendisi yapmak isteyen bir kadro iş başındadır, milletin hizmetindedir ve bunun için anayasa paketini önünüze getirmiştir. Hiçbir şart olmaksızın kayıt olmaksızın bu millet devletin patronudur. Bunu engellemek için darbe yaptılar, başbakan astılar, bizim başbakanımızı hapse astılar, ne oldu şimdi, o dünya lideri oldu. Sadece bizim evet vermemiz yetmez. Son haftadayız ve tüm kararsızlar kararlarını verecek. Herkese ulaşalım. Biz bu anayasa paketini hazırlarken bu kadar önemli olduğunu düşünemedik. Her geçen gün önemini daha da iyi anlıyoruz."

Programa AK Parti Milletvekilleri Vahit Kirişçi, Necdet Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün yanı sıra AK Parti İl Bakanı Mustafa Kebude ve partililer katıldı.