BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

AK Partili Çelik'ten flaş Abdullah Gül açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'li vekillerin fezlekesi, Abdullah Gül'ün AK Parti sitesinden isminin silinmesi ve Cerattepe hakkında flaş değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül'ün AK Parti'nin resmi sitesindeki "Kurucu Üyeler" listesinden çıkartırılmasıyla ilgili haberler hakkında değerlendirmelerde bulunan Çelik "Oradaki liste AK Parti kurulurken İçişleri Bakanlığı'na verilen kurucular kurulu listesi. Sayın Cumhurbaşkanımız o listede yoktu. İnternet sitesi güncellenirken bazı listelerde karışıklıklar olduğunu gördüler. Resmi belgeler neyse o belgelere göre düzenleniyor. Sayın 11. Cumhurbaşkanımız en önemli siyasi dinamiklerden biridir. AK Partililiği tartışılmaz. AK Parti'deki gücü bu tartışmalara indirgenemez" ifadesini kullandı.

"TBMM ÜYESİ VASFINI TAŞIMASI DÜŞÜNELEMEZ"

Ankara'da 28 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba Abdülbaki Sömer için düzenlenen taziyeye katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında açıklama yapan Ömer Çelik, "Teröristin cenazesine giden bir vekilin TBMM'de yeri yoktur. TBMM, bir katilin taziyesine giden kişiler tarafından kirletilmeyecek kadar yüce bir makamdır. Katil ile yan yana duran, bu vatandaşların ölümünü kutlayan kişinin TBMM üyesi vasfını taşıması düşünelemez" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

Biz ne DAEŞ ne El Nusra ne başka bir örgüt ne de YPG, bunların, çeşitli stratejik analizlere göre, sahadaki çeşitli ittifaklara göre terör örgütlerinin tasnif edilmesinden yana değiliz. Terör örgütü terör örgütüdür. Bir terör örgütünün daha yakın tehlike arz eden başka bir terör örgütüyle mücadelesi söz konusuysa batılı ülkeler açısından, buna göre onu meşru kabul ediyorlarsa bu, geçmişte yaptıkları hataların tekrarıdır.

Başka ülkelerin ulusal güvenliği ne kadar kıymetliyse bizim ülkemizin ulusal güvenliği onlardan çok daha kıymetlidir. Ulusal güvenliğimiz konusunda aldığımız bir tedbirin, meşru bir tedbirin, meşru müdafaa anlamında bir tedbirin hiçbir şekilde bunlar tarafından eleştirilmesine doğru gözle bakmayız.

"TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMASI HADDİNİ BİLMEZLİKTİR"

(Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Piri'nin açıklamaları) AB gibi, II. Dünya Savaşı'nda birbirine kıymış, birbirini katletmiş devletlerin 'ortak bir barış dünyası kuralım, küresel değerler üzerinden bir entegrasyon sağlayalım, terörü ve şiddeti dışlayalım, şiddetin her türlüsünü kendi siyasal alanımızın dışına atalım' diye kurulmuş bir organizasyonun, bir barış projesinin kurumlarını temsil eden bir raportörün, Türkiye'ye gelip de terör örgütü üyeleriyle vakit harcaması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni suçlaması en hafif tabirle, tarafsızlığını yitirmesinin ötesinde, haddini bilmezliktir.

"HDP TERÖR KONUSUNDA KAFASI KARIŞIK BİR KADRO"

HDP insanlarımızın hedef alındığı kanlı bir saldırıyı kınayamayacak, bu konu hakkında hazırlanan bildiriye imza atamayacak kadar kafası karışık. TBMM’de 4 partinin imza atması gereken bildiriye HDP imza bile atamadı. Bu insanlık dışı saldırıyı lanetleyen bildiriyi imzalayamayan, terör konusunda kafası karışık bir kadro. En son bir vekilin canlı bombanın taziyesine katılması, TBMM üyeliğiyle bağdaşadığı gibi insanlıkla da bağdaşmaz. Sizin insanlık değerlerile beraber olduğunuzla alakalı herhangi bir değerlendirme yapılamaz. Dünyada da böyle bir şey görülmüş olabileceğini sanmıyorum.

"ESAS OLAN VATANDAŞIN TALEBİDİR"

Yeni anayasa talebini daha çok anlatmak ve ikincisi Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olarak Meclis'e bir anayasa taslağı getirmek ve Türkiye'nin siyasi hafızasına nakşetmek isteriz. Biz bunu vatandaşın talebi olarak değerlendiriyoruz. Esas olan vatandaşın talebidir. 

Biz vatandaşı dinleriz. Vatandaşlardan bir talep geldiyse anında bir komisyon kurulur, dinlerler. Çeşitli hassasiyetler ortaya çıktığı zaman bir takım gruplar bunları çalmaya çalışıyorlar.

"ÇEVRE HASSASİYETİNİ ÇALMASINA İZİN VERMEYİZ"

Başbakanımız ayrıntılı toplantılar yaptı. Mesele çevre hassasiyeti ise bu konuda çok hassasız. Vatandaşlarımızın son derece sağlıklı bir ortamda yaşaması, çağdaş standartlarda bir ekosistem olması için önem veriyoruz. Biz tek taraflı karar alan bir parti değiliz. Vatandaşın hükümetle konuşması için arada perde yoktur. Burada da esas olan çevre hassasiyeti ile ilgili bir şey varsa Başbakanımız heyetleri kabul etti. Ama illegal grupların çevre hassasiyetini çalmasına izin vermeyiz.