BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li başörtülü yazarlardan Hayrünnisa Gül'e Filistin ve intifada tepkisi!

Hayrünnisa Gül'in "asıl intifadayı ben başlatacağım" sözlerine AK Parti'ye yakın kadın yazarlardan Filistin misillemesi geldi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Abdullah Gül'ün Köşk'e veda resepsiyonunda yaptığı çıkışla gündeme oturan Hayrünnisa Gül'in "asıl intifadayı ben başlatacağım" sözlerine AK Parti'li başörtülü yazarlardan Gazze tepkisi geldi. Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan ve Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca Twitter'da Hayrünnisa Gül'ün sözlerine Filistin hatırlatması yaparak tepki gösterdi.

AK PARTİ'Lİ KADIN YAZARLARDAN GÜL'E İNTİFADA TEPKİSİ!

Gül çiftinin AK Parti içinden gelen eleştirilere sert tepki gösterdiği resepsiyona Hayrünnisa Gül'ün sözleri damga vurmuştu. "Bizi kaç yıldır tanıyorsunuz; çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım." diyerek şaşırtan Gül'ün sözlerine AK Parti'li kadın yazarlardan filistin tepkisi geldi.

FİLİSTİN HALKINA SAYGISIZLIK!

Hilal Kaplan "intifada başlatmak isteyen kadınlarımız için örnek intifada modelleri" dediği tweet'inde Filistin'de İsrail'e karşı direnen kadınları gösteren fotoğraflar paylaştı. Nihal Bengisu ise Taha Kılınç'ın tweet'ini retweet ederek "intifada" ifadesinin Filistin halkına saygısızlık olduğu mesajı verdi.

screen-shot-2014-08-21-at-12.21.26-pm.png

screen-shot-2014-08-21-at-12.21.52-pm.png

İNTİFADA NEDİR?

Türkçe'de "Ayaklanma" anlamına gelen ve Arapça bir kelime olan İntifada, Fİlistin'de iki kez yaşandı. İsrail’in, aralık 1987’den 1993 Oslo Anlaşmasının imzalanmasına kadar süren, Filistin topraklarını ele geçirmesine karşı, Filistinlilerin ayaklanmasıdır. İkinci İntifada ise Eylül 2000 sonlarında başlayıp, 2005’te biten, İsrailliler ve Filistinliler arasındaki şiddetin arttığı, Filistinli ayaklanmasıdır. Ayrıca Oslo Savaşı olarak ta bilinir.

44479.jpg