BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Belçika Başbakanı'nın dizüstü bilgisayarı çalındı

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'nun dizüstü bilgisayarı makam arabasından çalındı. Başbakanlık sözcüsü bilgisayarda bazı kişisel notlar ve iş evraklarının olduğunu, devlet sırrı niteliğinde belgeler bulunmadığını açıkladı.

Abone ol

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'nun dizüstü bilgisayarı makam arabasından çalındı.

Pazartesi günü Başbakan Rupo spor salonundayken bilgisayarın çalındığı belirtildi. Fakat soygun haberi Belçika basının olayı bugün duyurması sonrasında kamuoyuna yansıdı.

Başbakanlık sözcüsü bilgisayarda devlet sırrı niteliğindeki bilgiler ile kraliyet ailesine ilişkin hassas belgelerin bulunduğu yönündeki haberleri ise yalanladı.

Sözcü dizüstü bilgiyazarda bazı kişisel notlar ve iş evraklarının bulunduğunu açıkladı.

Ayrıca dizüstü bilgisayarının tümüyle özel bir güvenliği olduğunu belirterek, içindeki gizli bilgilerin belli bir usule göre başka bir bilgisayara taşındığını dile getirdi.

Het Laatste Nieuws gazetesinin haberine göre Brüksel merkezinde gerçekleşen soygunda başbakan spor salonundayken makam aracının şoförü de bir kitapçıya uğradı.

Audi A6 model aracın yan camını kıran hırsız arka koltukta dizüstü bilgisayarını buldu.

Hırsızın dizüstü bilgisayarının yanı sıra bir evrak çantasını, bir beyaz gömleği, bir takım elbiseyi ve bir cep telefonu şarjını çaldığı belirtildi.

Brüksel polisi hırsızın yakalanması için soruşturma başlattı.

Başbakan'ın bilgisayarı daha önce de iki kere korsanların bilgi sızdırmaları ihtimaline karşın incelenmişti.

2011'de 500 gün boyunca hükümet kurulamaması nedeniyle siyasi çıkmaz yaşanmasının ardından göreve gelen Başbakan Rupo, Mayıs ayında istifa etmişti.

Rupo, yeni başbakan seçilinceye kadar görevine devam edecek.