BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den yeni bir istifa daha! O vekil de gidiyor

AK Parti-Cemaat gerilimi sonrası başlayan milletvekili istifalarına bir yenisi daha ekleniyor.

Abone ol

AK Parti’de Başbakan Erdoğan’ın “partiye sızan tuzluklar” diye nitelediği istifalara bugün bir yenisi daha ekleniyor.

Gülen cemaatinin Ak Parti içerisindeki en etkin son isimlerinden biri olan İzmir Milletvekili İlhan İşbilen bugün saat 14.30'da Meclis'te basın toplantısı yapıyor. Sessiz kişiliği ile tanınan İşbilen'in Ak Parti'den istifa etti ancak, sessiz kişiliğinin aksine tıpkı diğer istifacı vekiller gibi istifasını basın toplantısıyla duyurmaya karar verdi. İşbilen'in yakın çevresi, milletvekilinin gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirme yapmak için basın toplantısı düzenlediğini söyledi. Yakın çevresi istifa iddialarını ise "bilmiyoruz" sözleriyle değerlendirdiler.

GÜLEN'İN TEMSİLCİSİ

İşbilen, AK Partide bilinen en eski Gülen cemaati temsilcisi olarak tanınıyor. İşbilen, az konuşması ve sessiz kişiliğiyle tanınıyor. Cemaat ile parti arasındaki tartışmaların yarattığı dönemde de rapor alarak 10 gün Meclis'e gelmemişti.

"EN YAKIN ARKADAŞIM..."

Dün bir televizyon programına katılan Gazeteci Fehmi Koru, Fethullah Gülen'in kendisine, "Hakan Şükür'e istifa et demedim. Birine istifa et diyecek olsam partideki en yakın arkadaşıma mı derim Şükür'e mi derim" dediğini aktarmıştı. Koru da o ismin halen Ak Parti'de vekil olarak görev yaptığını söylemişti. Konuşmalarda ismi geçen kişinin Ak Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen olduğu iddia ediliyor. İşbilen'in resmi olarak istifası ile birlikte Ak Parti'nin koltuk sayısı 318'a düşecek

9. İSTİFA OLACAK

AK Parti'de İşbilen’in istifası rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ardından gerçekleşen 9. istifa olacak.

KOLTUK SAYISI DÜŞÜYOR

Kütahya Milletvekili İdris Bal, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ve AKP İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin istifa etmişti.