BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.405,03
HABER /  GÜNCEL

AK Parti’den önce 9, şimdi 73

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “AK Parti hükümetinden önce 9 ilde doğalgaz vardı, şimdi 73 ilde bulunmaktadır” dedi.<br/>Kay...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “AK Parti hükümetinden önce 9 ilde doğalgaz vardı, şimdi 73 ilde bulunmaktadır” dedi.
Kayseri’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Naturelgaz’ın Çorlu, Afyonkarahisar, Konya, Antalya ve Osmaniye bölgelerinde açılacak olan gaz istasyonlarının yanı sıra Kayseri’deki açılış törenine katıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bugün burada yalnızca bir istasyonun açılışını yapmıyoruz. Bir değişimin ve dönüşümün açılışını yapıyoruz. Sıkıştırılmış doğalgaz dediğimiz tanklarla taşınıp iş çevresinin sanayi uygulamalarında bunlar rahatlıkla kullanılıyor. Bunları yaygınlaştırmamız lazım. Açılışlarına özellikle katılmak istiyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak yanı başlarında olduğumuzu söylüyorum. Havanın temiz olmasının sebebi doğalgaz kullanılmasıdır. AK Parti hükümetinden önce 9 ilde doğalgaz vardı, şimdi 73 ilde bulunmaktadır. Biz doğalgazın enerji üretim santrallerinde kısmen ama ev ve sanayi uygulamalarında tamamen uygulanmasını istiyoruz. Birçok ilimizde bunun uygulamalarını göreceğiz. Kayserimizde 192 tane otobüs var. Bir bu kadar daha dönüştürmemiz lazım. Yeni alacak otobüslerin doğalgaz ile çalışıyor olması Kayserimiz için iyidir” dedi.
Firma yetkilileri ile pazarlık eden Taner Yıldız, ‘Kayseri’ye gelmişken pazarlık yapmadan olmaz’ diyerek, Kayseri’de bulunan 190 halk otobüsünün doğalgaz dönüşümü için firmadan finans istedi. Yıldız, “Kayseri’ye gelmişken pazarlık etmeden olmaz. 190 otobüsümüzü dönüşümünü ücretsiz olarak finanse etmelerini istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kayseri’de yapımı tamamlanan Naturelgaz’ın açılışı gerçekleştirildi. Protokol daha sonra istasyonda bulunan dönüştürülmüş araçları gezerek bilgiler aldı.
(İHA)