BIST 10.001
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.429,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den muhalefete jet yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği bakanlar kurulu toplantısı kriz olarak gören muhalefete AK Parti'den yanıt gecikmedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesine ilişkin, "Son derece normal bir süreç işleyecek. 19 Ocak'ta inşallah hep beraber toplantıya katılacağız" dedi.

Öte yandan konuyla ilgili konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çok ama çok erken oluşturulmaya çalışılan böyle bir ayrılık noktasının zemin bulmayacağını hangi konu başlığı olursa olsun bunu Türkiye lehine bir gelişme olacağını vurgulamam lazım. Cumhurbaşkanımızı lütfen içlerine sindirsinler" açıklamasını yaptı.

Kurtulmuş, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılmak üzere AK Parti Genel Merkez'ine gelişinde, gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı.

NORMAL SÜREÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıklamasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Son derece normal bir süreç işleyecek. 19 Ocak'ta inşallah hep beraber toplantıya katılacağız" yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da aynı konuya ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde açık şekilde, gerektiğinde Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıkladığını anımsattı.

SÜRPRİZ DEĞİL

Bozdağ, "Bu sürpriz değil. Kamuoyunu şaşırtan bir şey değil. Seçim öncesinde milletimize taahhütlerinden bir tanesidir. Anayasal bir yetkidir, onu kullanmaktadır. Sayın Başbakanımız ile istişare içinde alınmış ve uygulamaya konulmuş bir karardır. Cumhurbaşkanı ile hükümetin birlikte çalışması Türkiye'ye güç katar" diye konuştu.

Muhalefet partilerine en sert ve en net tepki Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi.,Bakanlığının 2014 yılı faaliyetlerini, düzenlediği basın toplantısında değerlendiren Yıldız, gazetecilerin bakanlar kurulu toplantısıyla ilgili sorusuna böyle yanıt verdi:

"GEREK KENDİ İNİSİYATİFİ GEREKSE SAYIN BAŞBAKANIMIZ İLE YAPTIĞI KONUŞMALARDA GÜN BELİRLEYEBİLİR"

"Sayın cumhurbaşkanımız, yalnızca AK Parti'nin, AK Partili seçmenlerin cumhurbaşkanı değildir. Sayın cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin iktidarı ile muhalefeti ile devletin en üst makamıdır. Bakanlar Kurulu'nun gerek kendi inisiyatifi gerekse sayın başbakanımız ile yaptığı konuşmalarda gün belirleyebilir. Dün açıkladığı 19 Ocak gibi. Başkanlık edebilir. Bunun ilk defa duyulmadığını bir kez daha söylemek isterim. Sayın cumhurbaşkanımız, bu yetkisini zaman zaman kullanacağını 10 Ağustos'tan önce de belirtmişti.

"BUNUN ARAMIZDA BİR AYRILIK NOKTASI OLUŞTURUP OLUŞTURMAYACAĞI MERAK EDİLİYOR"

Bunun aramızda bir ayrılık noktası oluşturup oluşturmayacağı merak ediliyor. Sayın cumhurbaşkanımızın şu anda siyasi bir kimliği olmamasına rağmen 12 yıl AK Parti başbakanlık yaparak bu noktaya gelmiştir. Bizler doğruyu tercih ettiğimiz kadar güçlendik. Hiçbir nokta Türkiye'nin menfaatleri, gelişmesi, büyümesi söz konusu olduğunda hiçbir kurum birbiri için ayrılık noktası teşkil etmez."

"CUMHURBAŞKANIMIZ İLE BAŞBAKANIMIZ ARASINDA ÇOK AMA ÇOK ERKEN OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN BÖYLE BİR AYRILIK NOKTASI ZEMİN BULMAYACAK"

Yıldız, "Hele hele Sayın cumhurbaşkanımız ile sayın başbakanımız arasında açık bir ifade ile söylüyorum: Çok ama çok erken oluşturulmaya çalışılan böyle bir ayrılık noktasının zemin bulmayacağını hangi konu başlığı olursa olsun bunu Türkiye lehine bir gelişme olacağını vurgulamam lazım" dedi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI LÜTFEN İÇLERİNE SİNDİRSİNLER"

Muhaleet partilerine seslenen Yıldız, "Muhalefetin buradan bir fırsat oluşturmaya çalışmasını da doğru bulmuyorum. Sayın cumhurbaşkanımızı lütfen içlerine sindirsinler. Bunu hepsi için söyleyemem ama sindirmeyenler var. Çünkü bu ülkenin cumhurbaşkanı demokratik yol ile halkımızın oyu ile seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır" açıklamasını yaptı.

"BİR FIRSAT BEKLEMESİNLER SUKUTU HAYAL BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK"

Yıldız, "Herkes aynı oranda sevmek durumunda olamayabilir. Ama onun cumhurbaşkanlığına engel değildir. O yüzden Bakanlar kuruluna başkanlık etmesi bir konu başlığıdır. Ama bundan öte bir çok konu başlığı ile birlikte bir ayrılık noktası oluşturmaya acaba fırsat oluşturur mu? Oluşturmaz mı? merak edilenin bu olduğu. Ben de açıkça söyleyebilirim: Böyle bir fırsat beklemesinler Bu konuda bugüne kadar uğradıkları sukutu hayalin bundan sonra da devam edeceğini söyleyebilirim" dedi.