BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den kabine revizyonu açıklaması

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, kabine revizyonuyla ilgili soruyu cevapladı. Turan, yeni kabinenin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

Abone ol

TBMM’de gazetecilere açıklama yapan ve soruları cevaplayan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan yarın saat 12.00’de AK Parti’nin kapalı grup toplantısını yapacağını belirterek, Grup Başkanı’nı seçeceklerini ifade etti. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti’nin Grup Başkanı olarak önerdikleri ismin Binali Yıldırım olduğunu ifade etti.Turan CHP’nin, Grup Başkanı MKYK üyesi olmayacak iddiasına ilişkin ise şöyle konuştu:

''Bir vahim tablo olarak değerlendirdik, gördük. Özellikle kampanya, referandum döneminde CHP’nin geçmişinden ders aldığını, artık hukuk, kanun oyunlarıyla yanlış stratejisi ile değil, halkla yürüyeceğini ümit etmiştik. Bugün CHP’nin fabrika ayarlarına döndüğünü, klasik CHP gördüğümüzü ifade etmek isterim. Adeta CHP’nin içerisine Sabih Kanadoğlu kaçmış. Grup Başkanı ile Grup Yönetim Kurulu üyeleri ayrı ayrı düzenlenmiştir.''

Bülen Turan Grup Başkanı olan kişinin, MKYK üyesi olmasının bir mahsuru yoktur derken siyasi etik açısından da bir mahsuru olmadığını ifade etti.

KABİNE REVİZYONU SORUSU

Kabinede revizyon beklentisine ilişkin olarak Turan, bunu Genel Başkanın açıklayacağını ifade etti. Bülent Turan konuyla ilgili olarak, "Bu tamamen Sayın Genel Başkanımızın takdiridir. Şimdiye kadarki kongrelere baktığımızda MKYK üyeleri değiştiği zaman benzer revizeler olmuş. O yüzden böyle bir takdir varsa bunu çok gecikmeden Sayın Genel Başkanımız açıklayacaktır. Hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.