BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den flaş koalisyon açıklaması tarih belli oldu

AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinde son dakika gelişmesi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu pazartesi günü görüşecek.

Abone ol

AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinde kritik eşik pazartesi günü aşılacak.

Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'na koalisyon görüşmelerine ilişkin sunum yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlık'tan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ömer Çelik, Başbakan Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ağustos Pazartesi günü saat 18.00'da Başbakanlık'ta görüşme yapacaklarını açıkladı. Görüşme pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu sonrasında gerçekleşecek.

AK PARTİ'NİN YOL HARİTASI

Ömer Çelik, AK Parti'nin CHP'yle koalisyon görüşmelerine ilişkin izleyeceği yol haritasının da detaylarını anlattı:

''Birkaç saatlik görüşme esnasında sorularına cevap verdik. Çok kapsamlı bir sunum yaptık. Süreci baştan sona tekrar anlattık. Arada sunumlarımız oldu. 3 çerçevede sunum yaptık İki parti arasında mutabakat görülen politikalar Anlaşmazlıklar Üçüncü de genel başkanların ir araya gelerek mesafe alınıp alınmayacağı şeklinde... AK Parti politikalarını ilgilendiren kısımları yarın kurula götürülecek Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı bakanlar kısmına sunulacak Pazartesi günü bakanlar kurulundan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Haluk Koç’U saat 18.00’de başbakanlık resmi konutunda bekliyoruz. Kendileri de olumlu yanıt verdiler. Gelinin noktanın değerlendirmesi yapılacak Davutoğlu ile birlikte ben de katılacağım Herkes şunu öğrenmek istiyor, her görüşmeden sonra çatışmamı mutabakat mı daha fazla diye…. Siyasetin kendine has kimyası var Öyle konular vardır ki bir konuda anlaşmazlık her şeyi geriye atar, bir konuda anlaşma diğer her şeyi kaldırır Böyle bir matematiği yapamayız .'' 

ak parti flaş koalisyon açıklaması tarih belli oldu.jpg 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma süreci kapsamında CHP ile istikşafi görüşmelerde bulunan AK Parti heyetiyle bir araya gelmişti. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleştirilen kabul, saat 12.10'da başladı ve bir saat 50 dakika sürdü.

Kabulde, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti milletvekilleri Ali İhsan Arslan, Osman Can ve Taha Özhan yer aldı.

SÜRE NE ZAMAN DOLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 63. Hükümet'i kurmak için AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu 9 Temmuz'da görevlendirmişti. Hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük sürenin 23 Ağustos'ta dolacak.