BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den CHP'ye 'diktatör' yanıtı

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkındaki ağır sözlerine yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "CHP diktatörlük konusunda kendi tarihine baksın. Milli şef döneminde Türkiye'nin yönetimi ve milletvekilleri tamamen şefin kontrolündeydi" dedi.

Gündoğdu, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en köklü partisi CHP'nin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümete yönelik sözlerinin yakışıksız ve üslupsuz olduğunu söyledi.

CHP'nin "diktatörlükten" bahsettiğini belirten Gündoğdu, "Diktatörlükle ilgili kendi tarihlerine bakmalarını tavsiye ediyorum. Milli şef döneminde Türkiye'nin yönetimi tamamen şefin kontrolündeydi, milletvekilleri de onun kontrolündeydi, bugünkü Meclis de yoktu" diye konuştu.

Gündoğdu, terörü ve teröristi değil devleti suçlayan, devletin kamu düzenini sağlamaya yönelik çabalarını aşağılama gayretine düşen bir CHP ile karşı karşıya kalındığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugünkü CHP, bölücü terör örgütünden medet umar bir hale gelmiştir. Oysaki devletimiz bütün kurumlarıyla terörle mücadeleyi gayet başarılı bir şekilde yürütmektedir. Milletimiz her gün verdiğimiz şehitlere rağmen bu ülkenin, bu beladan kurtulması için kendi yürek yangınını görmezden gelerek, yarınlardaki huzur ve güvenlik için yapılan mücadelenin yanında olduğunu her fırsatta ifade etmektedir. CHP ise millete sırtını dönmüş teröristlere kucak açmış gibidir. Zararlı marjinal ideolojilerin egemen olduğu bir CHP ile karşı karşıyayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, kendisine oy verenleri bile hayal kırıklığına uğratan bir yeni CHP söz konusudur. Yeni CHP’de altı oktan da eser kalmamıştır. Cumhuriyetçilik ve milliyetçilik adeta ayaklar altındadır.

İhanet bildirisine imza atan bin 128 akademisyene HDP’den önce CHP’nin sahip çıkması da manidardır. CHP’de çok ciddi bir eksen kayması yaşanmaktadır. Türkiye siyasetinin en önemli sorunu muhalefet boşluğudur. Böyle bir CHP’nin ana muhalefet olduğu bir yerde, adeta ateş çemberi arasında kalan bir ülkede, milletimizin sağduyusuyla tek başına iktidar olan AK Parti'nin varlığı insanlarımız için tek umuttur. Üniter yapımızı önemseyen, birlik ve beraberliğimize kıymet veren sağduyulu, vatansever CHP’li kardeşlerimizi de Türkiye’mizin selameti için AK Parti saflarında siyaset yapmaya davet ediyorum."

"ATATÜRK'ÜN CHP'Sİ PKK ÇİZGİSİNE GETİRİLMİŞTİR"

Gündoğdu, CHP'nin sonuç bildirgesinde yer alan "yerel yönetimler güçlendirilmeli, bu doğrultuda ilk adım olarak Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı üzerindeki şerhler kaldırılmalıdır" sözlerini eleştirerek, bu sözlerin CHP'nin geldiği son noktayı gözler önüne serdiğini söyledi.

"Atatürk’ün CHP’si Kılıçdaroğlu’nun eliyle HDP’nin, dolayısıyla PKK’nın çizgisine getirilmiştir" diyen Gündoğdu, Türkiye’nin üniter yapısını paramparça edecek olan bu uygulamanın, CHP tarafından destekleniyor olmasının, partinin savrulduğu yeri göstermesi bakımından da tarihe geçecek bir çelişki olduğunu ifade etti. 

Gündoğdu, Avrupa Yerel Yönetimler Şartı'nın Türkiye’nin sosyolojik ve tarihi şartlarına uygun olmadığını, ırkçılık belasının filizlendiği Avrupa’ya uygun bir sözleşme veya uygulama olarak değerlendirilebileceğini ama bu şartnamenin Türkiye açısından gereksiz ve faydasız olduğunu kaydetti. Gündoğdu, CHP'nin sonuç bildirgesinde yer alan bu karar nedeniyle bundan sonraki seçimlerde yüzde 25'i değil, yüzde 12,5'u bile zor olacağını belirtti. 

Ahmet Gündoğdu, bir soru üzerine, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki operasyonların bitmeyeceğini, tek bir silahlı PKK terör örgütü üyesi Türkiye sınırları içinde ve dışında kalmayana kadar bu mücadelenin devam edeceğini belirterek, "Tamamı tekne kazınır gibi kazınacak. Dış güçlerin maşası olan PKK ve ona sırtını dayadığını iddia eden siyasi parti, Türkiye'nin gündeminden çıkartılarak, ülke daha güzel günlere birlikte yürüyecek" diye konuştu.

"BU SÖZLERİ MİSLİYLE İADE EDİYORUZ"

 "Dokunulmazlık sadece Meclis çatısı altında mı olmalı" sorusu üzerine, Gündoğdu, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinin kendisine yakışmadığını bildirdi. Gündoğdu, "Bu sözleri misliyle kendilerine iade ediyoruz" dedi.

Gündoğdu, milletvekili dokunulmazlığının kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiğine işaret ederek, "Dışarıda milletvekiline dokunulmazlık olsa ne olur olmasa ne olur, bu çok önemli değil. Parlamento'ya giren kendini sınıf olarak çok üst sınıf görüyor ama ben öyle görmüyorum, öyle değiliz. Asıl onlar (millet) biz vekiliz, onları burada temsil ediyoruz. Dokunulmazlık olacaksa vatandaşa olması lazım" sözlerini sarfetti.