BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den çarpıcı İmralı açıklaması

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, kritik Öcalan görüşmesi sonrası kamuoyunu aydınlatan açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, İmralı görüşmeleri ve BDP'li vekillerin Abdullah Öcalan ile görüşmesi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, ''Biz, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, 75 milyonun bir ve  bütün olmasını hiçkimse ile müzakere konusu yapmayız. Teröristle ve terörle mücadele konusunda en ufak bir gevşeme söz konusu değildir'' dedi.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamlarından satırbaşları;

Bu ülkede terör örgütü var oldukça, silahlı terörist var oldukça silahlı mücadelede devam edecektir. Karalı mücadelemiz devam edecektir. Terör ile mücadele bir yerlere bırakılmayacak.

DEVLETİN İKİ GÜCÜ VAR

Devletlerin iki gücü vardır. Biri kaba güç bu zaten kullanılıyor. Bir diğeri de yumuşak güç. Elebaşlarına hizmet eden teröristler, bunlara destek olan vatandaşlarımız için kullanılır, kalbi kırılmış vatandaşlarımızı bu yoldan vazgeçirmek için. Son olarak akıllı güç var. Aklımızın her koşulda rehber olması gerekir. Duygularımız aklımızın önüne geçmemeli.

YANGINA BİR KOVADA SEN DÖK

Biz Türkiye'nin üniter yapısında hepinizden fazla hassasız. Bunu hiç kimseyle pazarlık yapmayız. Bunlar olurken bir yangından söz ediyorum. Bu yangına bir kova su da ben dökmek istiyorum diyenlere buyrun diyorum. Bu herkes olabilir. Yeter ki yangını söndürelim. Çocuklarımız ölmesin. Nefretleri büyütmeyelim.

AMAÇ SİLAH BIRAKTIRMAK

Bu görüşmelerdeki tek amaç terör örgütüne silah bıraktırmaktır. Tek taraflı silah bırakmak olmaz diyorlar. İtfaiye teşkilatı diye bir teşkilat vardır. Yangın yokken harekete geçmezler. Bir yerde terörist varsa güvenlik güçleri üzerine gider ve ülkesini korur.

BDP İÇİN GEÇ DEĞİL

BDP ile müzakere yapılacak diyorsak, BDP onlar adına konuşcak böyle bir şey söz konusu değil. CHP'de muhattap, MHP'de. "Arkadaş bu taşın altına bende elimi koyuyorum" dediği zaman biz BDP'ye "eyvallah" deriz. Hala çok geç değil. BDP kendini terör örgütünden kurtarabilirse, barş için adım atabilir.

ERDOĞAN HEMAN DEĞİL

Bu memlekette "bu işin bitmez demek" doğru değil. Büyük sorunlar bu kadar çabuk bitmez. Sayın Başbakan, bu taşın altını gövdesini koymuştur. Zaman zaman bu meseleyi "Başbakan isterse bitirebilir" diyorlar. Başbakan demokratik bir ülkenin başbakanıdır. Başbakan Heman değil.