BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,73
HABER /  GÜNCEL

Suriye için dünyaya açık mektup

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'ndan dünyaya mektup var.

Abone ol

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib , Birleşmiş Milletler ( BM ) ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da (İİT) aralarında bulunduğu uluslararası birçok kuruma açık mektup yazdı.

Hatib, Besmeleyle başladığı mektubunda, ''Sayın BM Genel Sekreteri, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Üyeleri, İİT Genel Sekreteri, Arap Birliği (AB) Genel Sekreteri, BM ve Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, krallar, prensler ve tüm dünya liderleri, Suriye'de yaşanan katliamı durdurmak sizin boynunuzun borcudur'' ifadesini kullandı.

Hatib, mektubunda şunları kaydetti:

''Suriye 'de yaşanan katliama 'dur' demek tüm uluslararası kurumların boynunun borcudur. Suriye yönetimi, halkını uçaklarla, roketlerle bombalamakla yetinmedi. Artık hamurunu masumların kanlarıyla yoğuruyor. İşlediği insanlık suçuna ara vermeden devam eden rejim, fırınları, camileri, akaryakıt istasyonlarını yakıp, yıkıyor. Rejim, Suriye halkına karşı tam bir soykırım uyguluyor. Uluslararası sessizlik Suriye yönetimini daha fazla suç işleme noktasında cesaretlendiriyor. Siyasi ve ahlaki olarak sorumluluklarınızı yerinize getirmenizi istiyor, tüm halklara barış, hoşgörü ve güven içinde yaşayacakları, kansız günler diliyorum.''