BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.414,27
HABER /  GÜNCEL

Bayraktar kaplumbağaları denize bıraktı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Muğla'da bir dizi etkinliğe katıldı.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Muğla'daki ziyaretinde, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan deniz kaplumbağalarını doğal yaşam ortamına bıraktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bayraktar, Muğla’nın yüzde 60’nın orman, doğal sit ve kentsel sit alanları olması dolayısıyla özel bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Bayraktar, “10 yıldır iktidarda olan hükümetimiz Muğla’ya özel önem veriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 61. Hükümetinin icracı bakanlıklarından biri olarak Muğla’ya karşı daha fazla sorumluyum. Muğla’nın sahillerine, tarihî dokusuna, tabiat yapısına ve ormanlık alanlarında dikkat etmek suretiyle vatandaşlarımız barınma ihtiyaçlarını koruma ve kullana dengesini gözeterek, bundan sonra yaptığımız kanuni düzenlemeyle çok daha rahatlatıcı ortam sağlayacağız. Denizlerimizi ve koylarımızı hep beraber koruyacağız” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, bakanlık olarak yeni bir dönem başlattıklarını dile getirerek, “Çevreye ve iklim değişikliğine duyarlı, katı atıkların daha düzenli toplanması için yeni atılımlar yapmaya duyarlı, atık suların arıtma tesislerinin çok daha ileri noktaya getirmede duyarlı, güneş, rüzgâr enerjisi ve atık sulardan istifade etme noktasında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.