BIST 10.657
DOLAR 32,14
EURO 34,90
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

ABD askerleri İncirlik Üssü'ne vardı

Patriot füze sistemlerinin kurulumu için görevli ABD askerleri İncirlik Üssü'ne geldi.

Abone ol

Türkiye 'de konuşlandırılacak NATO Patriot bataryaları ile ilgili çalışmalara destek olmak amacıyla yola çıkan Amerikalı personel ve ekipmanların İncirlik Hava Üssü'ne gelmeye başladığı bildirildi.

ABD 'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, yaklaşık 400 Amerikalı personel ve ekipmanın önümüzdeki günlerde ABD askeri uçaklarıyla Türkiye'ye gelmeye devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, "Birlikler burada NATO'nun misyonuna destek veren iki Patriot bataryasının personeli olarak görev yapacaklar. İlave ekipman bu ay içerisinde deniz yoluyla nakledilecek" denildi.

Almanya ve Hollanda 'dan da ikişer olmak üzere toplam 6 Patriot bataryasının Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine konuşlandırılacağı hatırlatılan açıklamada, Türkiye'ye gelecek kuvvetlerin Türkiye'nin hava savunma kabiliyetini arttırarak sınırda yaşanan krizin azaltılmasına katkıda bulunacağı ifade edildi.

Açıklamada, ABD Avrupa Komutanlığı Komutan Yardımcısı Koramiral Charles Martoglio'nun "Türkiye önemli bir NATO müttefikidir; NATO 'nun geçerli savunma planı doğrultusunda Türk hükümetinin talebine destek olabilme fırsatını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesine yer verildi.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, konuşlanmanın ne kadar süreceğinin, katkıda bulunan devletler tarafından Türkiye ve NATO ile koordineli şekilde belirleneceği kaydedildi.