BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Parti'den Alevi derneğine ziyaret

Hükümetin Alevi açılımı sürüyor. AK Parti Şanlıurfa il teşkilatı yöneticileri Alevi Kültür Derneği ni ziyaret etti.

Abone ol

AK Parti Şanlıurfa il teşkilatı yöneticileri Alevi Kültür Derneği'ni ziyaret etti.
Alevi Derneği ziyaretine AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yavuz başkanlığında, Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yıldız katıldı.

Ziyaret sırasında AK Parti heyetini Dernek Başkanı Nadir Aykaç ile Dernek yönetimi karşıladı. Aykaç, 1 Haziran 2009'da kurulan derneklerini AK Parti'nin ziyaretinden son derece memnun olduklarını belirtirken, diyalogun sorunların çözümünde çok önemli olduğunu vurguladı.

ALEVİ AÇILIMINI KONUŞTULAR
AK Parti heyeti adına Mustafa Yavuz da Demokratik Açılım sürecini Dernek yönetimi ile paylaştı. Açılımın önemli ayaklarından birinin de Alevi Açılımı olduğunu belirten AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yavuz, Sünni ile Alevi vatandaşlar arasında ciddi fark bulunmadığını gördüklerini söyledi. Yavuz, yüzyıllardır Şanlıurfa'da Kürt, Türk, Arap, Alevi, Sünni kardeşçe yaşadığını ve kan bağıyla bir birlerine bağlandıklarını belirtti.

ALEVİ DERNEĞİNDEN AK PARTİ'YE TEŞEKKÜR
Alevi Kültür Derneği Başkanı Nadir Aykaç ise, Devletin üniter yapısının korunması şartıyla, bütün etnik kökenlerin, inanç guruplarının özgürce kendi kültür ve geleneklerini yaşamaları gerektiğini belirterek, "Derneğimize AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür'ün katkıları olduğunu inkar edemeyiz ve buna da müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi.