BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'deki kavgada şok istifa!

Van Belediye Başkanlığını kaybeden AK Parti Van teşkilatında kavga sürüyor. Sonuçtan Çelik'i sorumlu tutan ilçe başkanından şok istifa kararı geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 29 Mart yerel seçimlerinin kavgası Van'da sürüyor. Alınan sonuçtan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve bölge milletvekillerini sorumlu tutan, eleştirilerinde "AK Parti-DTP ittifak yaptı" noktasına gelen AK Parti Van Merkez İlçe Başkanı Hekim Karabıyık istifa etti.

İstifasını yazılı açıklamayla duyuran Karabıyık, yerel bir gazetede açıklamalarda bulunduğunu, açıklamalarının iyi niyetli olmasına rağmen farklı algılandığını belirtti.

Karabıyık, “Teşkilatımızın çalışmalarına zarar gelmemesi için, görevimden ayrılmamın daha yararlı olacağını düşünerek istifa ettim” dedi.


Karabıyık, istifası ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:
“2 hafta önce yerel bir gazetede bazı açıklamalarda bulundum. Bu açıklamalarım iyi niyetli yapılmış olsa da, farklı yorum ve algılamalara yol açtı. Bu nedenle bu husustaki düşüncelerimi parti genel merkezimle görüşmek üzere Ankara’ya gittim. Genel Başkan yardımcılarımızla yaptığım görüşmeler sonucunda teşkilatımızın çalışmalarına bir zarar gelmemesi için görevimden ayrılmamın daha yararlı olacağını düşünerek istifamı sundum.”

BAYKAL'A SALDIRI İLE İLGİSİ YOK

Karabıyık'ın istifası CHP lideri Baykal'a Van'da yapılan saldırının ardından "İlk fatura kesildi" yorumlarına neden oldu. Ancak kaynaklar söz konusu istifanın parti içindeki bir sorundan kaynaklandığını, kesinlikle Baykal'a yönelik saldırıyla ilgili olmadığını söylediler.

KARABIYIK'IN O İDDİALARI

AK Parti'nin Merkez İlçe Başkanı Hekim Karabıyık'ın istifasına neden olan sözler yerel İpekyoluhaber gazetesinde yer aldı. İşte Karabıyık'ı istifa noktasına getiren o sözlerinden satır başları:

- Hüseyin Çelik ile bir daha yola çıkmak istemem.

- Her nedense hep bu Van ilimizin kaderi olmuş, hep ısmarlama milletvekilleri ile yola devam edilmek istenmiştir. Tabi bu milletvekillerinin Van ilimize pek katkıları olmamıştır. Genelde kendi çıkarları için hareket etmişlerdir. Bunun örnekleri doludur. Gerek geçmiş partilerde ve gerekse şu anki dönemde.

- Ak Parti Van ilinde seçim kaybetmemiştir. Seçimi kaybeden Burhan Yenigün ve Burhan Bey"i aday gösterenlerdir. O zaman da merkez ilçe başkanıydım ve teşkilat olarak da Burhan Bey"in ikinci kez aday gösterilmesini istememiştik. Halkta istememişti.

- Burhan Bey teşkilatın adayı değildi ve Van halkının da adayı değildi. Burhan Bey Van halkına rağmen ve teşkilata rağmen aday gösterilmişti, Van milletvekilleri tarafından. Burhan Bey"in aday gösterildiği gün DTP kutlama yapmıştı . DTP özellikle Burhan Bey"in aday gösterilmesini istiyordu. Bilmiyorum bunlar anlaşmışlar mıydı?

- Seçimlerden sonra Hüseyin Çelik hem teşkilata hem de Van"a ve Van halkına küsmüştür. Bu Van halkı tarafından bilinmektedir. Ben çıkıp yalan ifade verecek değilim. Diğer milletvekillerimiz de zaman zaman geliyorlar ancak seçimden 5-6 ay sonrasına kadar da Hüseyin Çelik"in talimatıyla gelmediler.