BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.523,23
HABER /  POLİTİKA

Ak Partide yolsuzluk operasyonu

Ak Parti'de yolsuzluk ve haksız ihale alma iddialarının artması üzerine partide yolsuzluk operasyonu başladı!

Abone ol

AKP'li Çorum Belediyesi'ndeki usulsüzlük skandalından ders çıkaran AKP yönetimi, teşkilatlarda yolsuzluk operasyonu başlattı. "Yolsuzluk ve haksız ihale alma" iddialarının artması üzerine, Muş İl Başkanı Aydın Öncel ile yedi AKP'linin istifa ettirildi.

AKP yönetimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yolsuzluk olaylarına direkt veya endirekt karışanların üzerine gidin. Bunları partiden gönderin" talimatı çerçevesinde çalışmalarını hızlandırdı. Muş teşkilatıyla ilgili "haksız ihale alıyorlar, rekabet olmuyor. Vatandaşın tepkisini çekiyor" iddiaları mercek altına alındı. İhale yanlışlıklarına göz yumulduğu ve müdahale edilmediği gerekçesiyle, ilk aşamadı İl Başkanı Öncel ve Gençlik Kolları Başkanı'nın da aralarında bulunduğu yedi kişi istifa ettirildi. Bu partililerden birinin de Muş Milletvekili Medeni Yılmaz'ın ağabeyi ve İl Genel Meclisi üyesi Haşim Yılmaz olduğu öğrenildi.

Akraba yasağı delinmiş

Muş'ta başlatılan operasyon, "milletvekillerinin yakınlarının teşkilatta görev alma yasağının" delindiğini de ortaya çıkardı. Erdoğan’ın, "teşkilatta akrabalar olmayacak" talimatına rağmen Yılmaz'ın nasıl il genel meclisi üyesi olduğu anlaşılamadı. İddiaları bir komisyonla araştıracak yönetim, Muş milletvekillerinin olaylarla ilgisi ve bilgisi olup olmadığına yönelik çalışma yapacak. Parti yönetimi, konunun boyutunu öğrenmek için milletvekillerini de dinleyecek. Görevden almaları doğrulayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Performans açısından yeterli görmedik. Bazı yaşanan sorunlar nedeniyle de istifalarını istedik" demekle yetindi.

Tam kongre sürecinde

Görevden almaların kongre sürecinde olması da olayın büyüklüğü açısından dikkat çekti. AKP'de halen süren ilçe kongrelerinin hemen ardından, il kongreleri de başlayacaktı. Öncel'in hemen görevden alınması yerine, birkaç ay sonra yapılacak kongrede değiştirme yöntemine de gidebilirdi. Ancak operasyonla yolsuzluk ve ihale iddialarına adı karışanlara göz yumulmayacağı mesajı verilmiş oldu. Yönetimin başka illeri de mercek altına aldığı ve ihbarları değerlendirdiği kaydedildi.

Erdoğan uyarmıştı

Ankara'da geçen hafta topladığı il başkanlarına teşkilatlardan yolsuzluklarla ilgili pis kokuların geldiğini söyleyen Erdoğan, "Bölgesel ve yerel yolsuzluklara pirim vermeyin. Bunları asla duymamalıyız, görmemeliyiz, bilmemeliyiz. Görürsek, bilirsek, duyarsak ve bunlar bize geldiği anda kusura bakmayın yolları ayırırız. Hiç bu işin şakası yok. Bizi buradan sallamaya çalışıyorlar" uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: