BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Ak Partide gergin bekleyiş!

Ak Parti savunmasını verdi. Üzerinden bir ay geçti. Kapatma davasında bugün Savcılık'ın görüş bildirmesi bekleniyor.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA/ Gözler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nda. 1 aylık süresi hafta sonu dolacak olan Başsavcılığın, bugün mütaala vermesi bekleniyor. Pazartesi gününe de sarkması hukuken mümkün olsa da Başsavcılığın bugün mütaala verebileceği bildirildi.

AK Parti 29 Nisan’da savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne sunmuştu. Ancak, Yüksek Mahkeme bu savunmayı aynı gün Başsavcılığa göndermemişti.

AK Partinin savunma vermesinin üzerinden 1 ay geçmesine karşın, savunmanın Başsavcılığa ulaşması için geçen iki günlük süre de bu 1 aylık hukuki süreye eklendi.

Hafta sonu 1 aylık süre doluyor. Bu nedenle Başsavcılık hafta sonu değil, mesai günü olan pazartesine kadar mütaala verme süresine sahip.

MÜTALAA BUGÜN VERİLEBİLİR

Ancak Yargıtay kulislerinde, Başsavcılığın pazartesi gününü beklemeden mütaalasını bugün saat 17.00’ye kadar Anayasa Mahkemesi’ne ulaştıracağı konuşuluyor.

Öte yandan, Başsavcılığın, ek süre isteme, ek delil sunma ya da ek iddianame (yeni sanık göstermesi halinde) verme hakkı da bulunuyor. Kulislere göre bu aşamada bu yöntemlerin hiç biri kullanılmayacak ve mütaala verilecek. Mütalaada savunmaya karşı savcılığın karşı görüşleri yer alıyor.