BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA

AK Parti’de dokunulmazlık şoku! Şaban Dişli de listede

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin dokunulmazlığının kaldırılması ilişkin fezleke Başbakanlık tarafından Meclis'e gönderildi. Listede Dişli ile birlikte 18 milletvekili var.

Abone ol

AK Partili Şaban Dişli'nin dokunulmazlık fezlekesi TBMM Başkanlığı'na gönderildi. Dişli ile birlikte 18 milletvekilinin 20 dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyor. Şaban Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Mahmut Dişli, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklu olarak yargılanıyor.

Ankara kulislerinde yoğun tartışmalara neden olan Şaban Dişli ile ilgili AK Parti ilk adımı attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye üyeliğinin hemen ardından Dişli'nin dokunulmazlık fezlekesinin TBMM'ye gönderilmesi Ankara'da, AK Parti'de FETÖ temizliği başlıyor yorumlarına neden oldu.

DİŞLİ: LİDERİMİZ ERDOĞAN'DIR

Mahmut Dişli'nin tutuklanmasının ardından açıklama yapan Şaban Dişli, soyadı Dişli de olsa bu FETÖ konusundaki tavrının ve duruşunun değişmeyeceğini söylemiş, ölümüne darbeye hayır dediğini ve demeye de devam edeceğini ifade etmişti.


KEMAL KILIÇDAROĞLU DA LİSTEDE
18 kişilik listede CHP Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da bulunuyor. Fezlekelerin 1'i AK Parti, 7'si CHP, 12'si HDP milletvekillerine ait.

İşte listedeki isimler; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul.

18 milletvekilinin Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi. Gelen dokunulmazlık dosyalarında, Taşdemir ile Demirel'in ikişer fezlekesi bulunuyor. Son gelen 20 fezleke ile birlikte Meclise gelen dosya sayısı 65'e ulaştı.