BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de bir isim anayasa için umutsuz

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli yeni anayasaya karşı umutsuz konuştu.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yeni anaysa çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Görüntü ne yazık ki uzlaşma komisyonunda kamuoyunun beklediği yeni Anayasa çalışmasının sanki oluşmayacağı yönünde'' dedi.

Canikli, Giresun'un Bulancak ilçesinde yapımı devam eden Sarayburnu Camisi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Canikli, AK Parti'nin yeni anayasa yapımı konusunda samimiyetini ortaya koyduğunu söyledi.

Söz konusu çalışmanın en makul sürede tamamlanması gerektiğini vurgulayan Canikli, şöyle konuştu:

''Görüntü ne yazık ki uzlaşma komisyonunda kamuoyunun beklediği yeni anayasa çalışmasının sanki oluşmayacağı yönünde. Çünkü tamam tartışılsın, bütün yönleriyle her şey ortaya konulsun, anayasaya girecek bütün konular enine boyuna değerlendirilsin. Ama bu değerlendirme sürecinin de mutlaka bir sonu olmalı. İlanihaye bekleme durumunda değiliz''

-''Çok kısa süre beklenebilir''-

Canikli, yapılan çalışmanın kısa sürede kaleme alınıp bitirilmesi imkanı doğması durumunda çok kısa bir süre daha beklenebilineceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Ama 'bize dokunmayın, çalışmalarımızı sonuna kadar devam ettireceğiz' gibi bir yaklaşımın da kabul edilmesi mümkün değil. Sürenin sonuna geldik. Kabul edilirse daha Meclis görüşmeleri var. Belki referandum gündeme gelecek. Dolaysıyla kalan süre içerisinde ancak bunları tamamlayabiliriz. Esasında muhalefetin bu konuda samimi olmadığını söyleyebiliriz. Anayasaya girecek bütün konularda tüm siyasi partilerin ittifak içinde olmasını beklemiyoruz. İsteğimiz tabi ki de dört siyasi partinin de mutabakatı ile anayasa yapılması. Ancak bu olmadığı takdirde biz AK Parti olarak yeni, sivil bir anayasa yapma hedefinden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz''

-Çözüm süreci-

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Canikli, amaçlarının milleti ayaklarında bulunan prangadan kurtarmak olduğunu dile getirdi.

Sürecin kırımızı çizgilerinden taviz vermeden devam ettiğini belirten Canikli, ''Bunun aksini savunan, bu süreci baltalamaya çalışanların attıkları iftiraların hiçbir delili yok. Sadece konuşuyorlar. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ve yarın milletimize hesabının verileyeceğini de biliyoruz. Sadece milletimizin geleceğini düşündüğümüz için çalışmalar yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.