BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.427,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de Anayasa firesi var!

Anayasa paketi birçok kesim tarafından eleştiriliriliyordu. Ancak ilk kez içerden bir ses yükseldi. İşte Ak Parti'den ilk çatlak ses!

Abone ol

Ankara Milletvekili Zekai Özcan, 26 maddelik anayasa değişikliği paketini 'Yamalı bohçaya' benzetti

'AKP'de 20 vekil Kürt açılımı ve anayasa değişikliğine karşı bildiri hazırlıyor' haberinin ortalığı karıştırdığı bir dönemde Ak Partili vekil Zekai Özcan'dan sert bir çıkış geldi.

Özcan anayasa taslağının muhalefet ve toplumla uzlaşı sağlanmadan hazırlanmasını eleştirdi.

BİLDİĞİMİZİ OKUMAYALIM

'Biz çoğunluğuz, bildiğimizi okuyalım'
tavrını yanlış bulan Özcan 'Çoğunluğumuza güvenip anayasayı değiştirirsek, yarın başka bir iktidar gelir. Çoğunluğu varsa o da istediği gibi bir Anayasa değişikliği yapar. Bu yolu açmamak lazım' diye konuştu.

SÜRE KISA TUTULDU

Değiştirilecek madde sayısını da çok fazla bulan Özcan '26 maddeyi aşırı bir değişiklik olarak görüyorum, yamalı bohça olarak görüyorum. Ayrıca anayasa değişikliğinin bu kadar kısıtlı bir zamana sığdırılmaya çalışılmasını da doğru bulmuyorum'dedi

İTİRAZ DİLEKÇESİ HAZIRLAYAN 20 VEKİL

Taraf gazetesi ise 20 kadar AKP milletvekilinin bir itiraz bildirisi hazırladığını öne sürdü. Gazetenin haberinde bu vekiller arasında Kürşad Tüzmen, Murat Başesgioğlu, Vahit Erdem, Zekai Özcan, Yusuf Ziya Irbeç, Alaattin Büyükkaya ve Reha Çamuroğlu'nun da bulunduğu belirtildi