BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de 86 kişilik istifa depremi

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Çelik, 50 kişilik yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa etti.

Abone ol

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, 50 yönetim kurulu üyesi ve 36 yedek üye görevlerinden istifa etti. İl Başkanlığı döneminde, 2009 yerel seçimleriyle belediye başkanlığının AK Parti'den MHP'ye geçmesinin, 12 Eylül referandumunda da ildeki ‘hayır’ oylarının “evet” oylarından fazla çıkmasının ardından istifa eden Çelik, “Başkan olarak devam etmemin partime katkı sağlamayacağına inandığım için görevimden istifa ettim” dedi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevini yaklaşık 3.5 yıldır sürdüren Adil Çelik, başkan yardımcıları Mahmut Poyrazlı ve Hasan Demirezen ile düzenlediği basın toplantısında istifa kararını açıkladı.

Adil Çelik, istifasının referandum sonuçlarıyla ilgili olmadığını, 2011 ile ilgili olduğunu belirtti. Çelik, kararı dün akşam toplanan 42 yönetim kurulu üyesi ile birlikte aldıklarını, 50 kişilik yönetim kurulunun ve 36 yedek üyenin de kendisi ile birlikte istifa ettiğini kaydetti. Çelik şunları söyledi:

“İstifa uzun süredir konuşuluyordu. Bir süre önce yaptığım bir açıklamada, partime yeteri kadar faydalı olamadığımı hissettiğim anda bu görevi bırakacağımı söylemiştim. Benim her zaman düsturum bu olmuştur. Yaptığım değerlendirmede, bundan sonraki süreçte benim başkan olarak devam etmemim partime yeteri kadar katkı sağlamayacağı, hatta zarar vereceği kanısını hissettim. Bu nedenle AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etmiş bulunuyorum.”

Genel merkezden bu konuda bir talep gelmediğini belirten Adil Çelik, 2011 yılında gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde parti içerisindeki bazı çevrelerin hesaplar içine girdiğini savundu. Çelik, “Ben kenara çekilmeyi tercih ediyorum. Bu çekişmelerin, hesapların içerisinde olmayı reddediyorum” dedi.