BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

AK Parti yerine HAK Parti

AK Parti'nin kapatılma davasına çeşitli kesimlerden tepkiler yükseldi. Bu tepkiler internete ise farklı yansıdı...

Abone ol

AK Parti'nin kapatılma davası Ankara'nın gündemine oturdu. Davaya çeşitli kesimlerden farklı tepkiler yükselirken,bu tepkiler internete farklı yansıdı.

AK Parti'ye açılan kapatılma davasına tepki gösteren bir grup 'http://www.hakparti.org/ adresiyle bir site açtı.

'Her Partiye oy vermiş, demokrasi tutkunu temsilcilerden oluşan kurucu heyetimizle Akparti resmen kapatıldığı gün, kuruluş dilekçemizi vereceğiz.' diyen site kurucuları amaçlarını şu şekilde duyurdu:

HAKİKAT ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

Hakikat, Adalet ve Kalkınma Partisi (Hakparti); Kendi hayal dünyasında Bahama adalarında yaşayan Genel Başkanımızın duyar duymaz koşup geldiği ve Türkiye'nin ekonomik düzenine zarar verecek düzeyde bir demokrasi ihlaline tepki vermek amacıyla ülkemize kazandırdığı bir demokrasi oluşumudur. 

KAPATIRSAM BEN KAPATIRIM 

Bir siyasi parti halkı temsil ederken kapatılmasının halka saygısızlık yönünü ve sandıkla daha yeni yeni barışmakta olan halkımızın sandığa olan güvenini tekrar kaybetmesini istemiyoruz.

AKP kapatıldığı gün kuruluş dilekçemizi veriyoruz.

Akpartinin kapatıldığı ilk gün sabah 08:00'de, kuruluş dilekçemizi vereceğiz. 

O gün, "doğru olanı temsilen" halkın içindeki "demokrasi cini" olarak doğuyoruz ve aynı günün sonunda saat 15:00'da, halkın sandığa ve demokrasiye olan güveninin zedelenmesini temsilen kendi kendimizi fesheden dilekçemizi vereceğiz.

Bir parti kapatılacaksa, onu yapacak tek sorumlu yine o partinin kendisidir. Halktır.

O gün, Alaaddinin Sihirli Lambası'ndan çıkacak "demokrasi cini" ilk sihiriyle demokrasi düşmanlarının sahneden silmiş olacaktır. Çünkü "demokrasi cini" gücünü tamamen halktan almaktadır. O, halkın ümitlerinin gücüdür.

Görevini tamamladığında, bir demokrasi düşmanı tekrar lambayı okşayana dek lambanın içinde kalacaktır.