BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  GÜNCEL

AK Parti ve CHP'den bulmaca gibi zirve

Meclis'teki kriz sonrası AK Parti, CHP'yi ziyaret etti. Bir görüşmeden iki farklı açıklama çıktı!

Abone ol

AK Parti heyeti CHP ve MHP'yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı için adı geçen Cemil Çiçek'e yeşil ışık yaktı, "Çiçek isminde sorun yok" dedi. Heyette bulunan Çiçek, "Görüşmede tutuklu vekiller konusu gündeme gelmedi" dedi, CHP'li Tanrıkulu ise, "Tutuklu vekilleri de konuştuk" açıklamasında bulununca kafalar karıştı. MHP'den ise, "Sadece Meclis Başkanlığı konusunu konuştuk" açıklaması geldi.

TUTUKLU VEKİLLER GÜNDEME GELMEDİ

Çiçek, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Meclis'te grubu bulunan partilerle sadece Meclis takvimi ile ilgili değerlendirme yaptıklarını söyledi, ''Meclis Başkanlığı konuşuldu, partilerin tavsiyelerini aldık'' dedi.

Cemil Çiçek, görüşmede tutuklu milletvekillerinin durumunun değerlendirilmediğini belirtti.

TUTUKLU VEKİLLER KONUŞULDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan ise, "Görüşmede tutuklu vekillerin durumu da konuşuldu" açıklaması gelince, kafalar karıştı.

Tanrıkulu, kendisinin de bulunduğu görüşmeye ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Görüşmede tutuklu vekillerin durumu ve yemin krizinin gündeme geldiğini belirten Tanrıkulu, bir soru üzerine CHP'nin bir önerisinin olmadığı kaydetti.

"Cemil Bey, sizin önerinizi görmek istedi mi?" yönündeki soruyu Tanrıkulu, "Hayır, hiç öyle bir şey konuşulmadı" diye yanıtladı.

Görüşmede Meclis Başkanlığı için hiçbir ismin gündeme gelmediğini kaydeden Tanrıkulu, AK Parti heyetinin, "yarın yapacakları teamül yoklamasından önce iki gruba nezaket ziyaretinde bulunduklarını, adaylarının şu aşamada olmadığını" söylediklerini belirtti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis çalışmaları açısından Meclis Başkanlığının önemine işaret ettiğini vurgulayan Tanrıkulu, isim bazında hiçbir şey konuşulmadığını bildirdi.

CHP'nin tutuklu milletvekillerinin tahliyesi konusunda yasa teklifi verip vermeyeceğine ilişkin soruya karşılık da Tanrıkulu, bu aşamada herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını kaydetti. Tanrıkulu, henüz yargının karar vermediğini, gelişmelere göre yeniden değerlendirme yapacaklarını ifade etti.

Görüşmede bulunan CHP'li Rıza Türmen ise Cemil Çiçek'in Meclis Başkanlığı'na adaylığı konusundaki soru üzerine "AKP içinde eğilim yoklaması yapılacak herhalde" dedi.