BIST 10.449
DOLAR 32,28
EURO 35,09
ALTIN 2.477,15
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Yüksel'in sözleri çok konuşulacak

Alaattin Yüksel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü CHP'nin açtığını belirterek bunun dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, tutuklu milletvekillerinin yemin edememesi ve ardından yaşanan gelişmelere ilişkin ''Krizin çözümü basittir. Ya AK Parti hukuk devleti ve milli irade konusunda bizimle birlikte hareket eder ya da kendi kanun devletini kurar ve ülkeyi krizin içinde kaosa sürükler'' ifadesini kullandı.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın serbest bırakılmamasının hukuk devleti ilke ve prensipleriyle, demokratik tavır ve anlayışla bağdaşmadığını savundu. AK Parti'nin hukuk devleti değil, kendi denetiminde bir kanun devleti yaratma amacında olduğunu ve bu nedenle işine geldiği gibi bu kararı yorumladığını ileri süren Yüksel, şunları kaydetti:

''Tayyip Erdoğan mahkumiyet aldığı ve milletvekili seçilmediği halde biz onun önünü açtık. Şimdi bizim vekillerimiz hem mahkumiyet almadıkları hem de seçildikleri halde AKP vekillerimizin önünü açmamakta diretiyor. Başbakan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı'nın 'yasal düzenleme yaparsak PKK'lılar da bundan yararlanır' ifadesi talihsiz bir açıklamadır. Bu, çözüm bulmak yerine bahane üretmektir. Yasaların nasıl yapılacağı ve kimlerin bundan yararlanacağı demokratik bir devlette bellidir. Bunun tersini iddia etmek doğru ve tutarlı bir yaklaşım değildir. Krizin çözümü basittir. Ya AKP hukuk devleti ve milli irade konusunda bizimle birlikte hareket eder ya da kendi kanun devletini kurar ve ülkeyi krizin içinde kaosa sürükler.''