BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.389,37
HABER /  GÜNCEL

AK Parti ve cemaat içindeki fettan zümre!

Ekrem Dumanlı AK Parti-Cemaat çatışmasını isteyenlerle ilgili hem AK Parti'ye hem de cemaate yanaşanlara işaret etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinin kesinleşmesi ile beraber Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmeyeceği konusunda söylentiler başlamıştı. Erdoğan ABD ziyaretindeyken Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Gülen ile görüşmüştü.

bugün bu görüşmeyi köşesine taşıdı. Dumanlı bu görüşmenin turnusol kağıdı gibi bazı yaklaşımları ortaya çıkardığını belirtti.

Dumanlı, daha ufukta görünür görünmez bir zümrenin eteklerinin zil çalmaya başladığının altını çizerek şunları söyledi " Papatya falı açar gibi kâh ‘görüşecekler’, kâh ‘görüşmeyecekler’ derken yüreklerinden kopan gümbürtü satırlarına, cümlelerine sirayet ediyordu. Bir telaş, bir telaş! Biraz da hinlik katıyorlar işin içine. Gizemli konuştukça illegal bir hava uyarmak istedikleri açık. Oysa bahsi geçen kişilerden biri bu ülkenin on senedir başbakanı; diğeri bu ülkenin yetiştirdiği en kıymetli fikir adamlarından biri. Siyasette yıllardır zirvelerde olan bir lider ile uzun yıllar fikir çilesi çekmiş ve her kesimden insanımızın gönlüne girmiş bir sivil toplum rehberinin görüşmesinden daha doğal ne olabilir?" dedi

HEM AK PARTİ'DE HEM CEMAATTE 

Dumanlı, Fethullah Gülen ve Başbakan Erdoğan'ın yıllardır dönem dönem görüştüklerini vurgulayarak dar ama etkin bir zümrekin "AKP-Cemaat çatışması" için yanıp yakıldığını belirtti. Dumanlı bu zümreyi "fettan bir zümre" diye tanımlayarak bu zümrenin dümen suyuna giren insanların olduğunu ve bunların bir dönem parti rozetine girdiğini bir dönem de cemaatin kisvesine büründüğünü iddia etti.

Bülent Arınç'ın Erdoğan'ı vekaleten Gülen ile görüşmesinin aslında sürpriz olmadığını belirten Dumanlı bu görüşmedeki mesajların kıskançlıktan, hasetten, fesattan, gıybetten yorgun düşenler için mesajlar taşıdığını vurguladı.

"Arınç, “Görüşmemiz çok olumlu geçti...” mesajını verdikçe huzursuz olanlar var" diyen Dumanlı, her fırsatı değerlendirin kavga görüntüsü vermeye çalışmaya devam edeceğini ifade ederek bazı mevzularda farklı düşünmenin doğal olduğunu ancak bunu istismar edip kavga görüntüsü vermeye çalışanların olduğunu ifade etti.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ziyareti sırasında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'le yaptığı 3 saatlik görüşmenin detaylarını ilk kez açıkladı.

gulen-gorusme.20130527112953.jpg