BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 'troll hesap'lara el mi koyacak? Flaş iddia

'AK troll' olarak adlandırılan ve eleştirilen sosyal medya hesaplarından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da rahatsız olduğu ve bu hesaplara yönelik işlem başlatılacağı ileri sürüldü.

Abone ol

Özellikle Twitter başta olmak üzere sosyal medyada çok eleştirilen 'troll' hesaplar, AK Parti içinde de ciddi sıkıntı yaratıyor. 'Trol hesaplar'dan başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak züere, partinin de oldukça rahatsız olduğu belirtiliyor...

Hürriyet'te yer alan habere göre, AK Parti içinde 'Artık 3-5 kendini bilmez seviyesiz trollerin küfürlerine son verilmeli' tepkilerinin dile getirildiği iddiası yer aldı.

YENİ TÜRKİYE DİJİTAL OFİSİ BU SEBEPLE KURULMUŞ!

Davutoğlu’nun bu hesaplara el koyulmasına ilişkin talimat verdiği ileri sürülen habere göre, 7 haziran seçimleri öncesinde Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından sosyal medyaya yönelik Yeni Türkiye Dijital Ofisi’nin oluşturulma nedenlerinden birinin de bu rahatsızlık olduğu kulislerde konuşuluyor.

BEŞİR ATALAY: TROLLER BİZİ BAĞLAMAZ

Özellikle seçim dönemlerinde etkinlikleri daha da artan bu trol hesaplara yönelik ilk tepkiyi veren isimler arasında yer alan Atalay, “AK Parti’nin sosyal medya hesapları Tanıtım ve Medya Başkanlığı sorumluluğundadır ve bu hesaplar AK Parti‘nin kendi kurumsal kimliği altında açılmıştır.

Bu kurumsal kimliği taşımayan tüm hesaplar ve bu hesaplardan dolaşıma sokulan şeyler partimizi bağlamak ve bizim sorumluluğumuzda değildir” açıklamasını yaptı ve kendisinin öncülüğünde oluşturulan Yeni Türkiye Dijital Ofisi’ne ilişkin de şu bilgiyi verdi:

“AK Parti son seçimlerden önce Dijital ve Sosyal Medya Kurumsal Kimlik Kılavuzu oluşturmuş ve AK Parti’nin sosyal medya ve dijital alanda tüm çalışmaları kampanya sürecinde İstanbul’da açılan Yeni Türkiye Dijital Ofisi tarafından yürütülmüştür. Yeni Türkiye Dijital Ofisi, milletvekili adaylarının sosyal medya ekipleriyle koordinasyon içinde adayların Twitter, Instagram, Google ve Facebook profilleri ve kişisel web sayfalarının kurumsal kimliğe uygun biçimde tasarlanmasını sağlamış, hazırladığı içeriklerle kampanya mesajlarının sosyal medya yoluyla halka ulaştırılmasında etkin rol oynamıştır.”

 besir-atalay.20150901140604.jpeg

TROL İSMİ NEREDEN GELİYOR? ANLAMI NE?

Troll, İngilizce’de Trolling kelimesinden gelir ve anlamı Türkçede aşağı yukarı “Zarf atmak” “yem atmak”‘tır. Bu anlama uygun olarak, Twitter'daki hesaplara takılan 'troll' ismi ise, sosyal medyada, tepki toplayacak, can sıkacak, kızdıracak, güzel ortamı bozacak ya da grubun tamamını hedef alan ve küçük düşürücü bir mesajı normal bir soruya cevap olarak yazan kimseler için uygun görülüyor.