BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Akın İpek nerede operasyon sonrası ilk açıklama

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek nerede, kaçtı mı? Operasyon sonrası Akın İpek'ten son dakika açıklaması geldi. İpek

Abone ol

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada İpek, "Trafik borcum bile yok" dedi.

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

AKIN İPEK YURTDIŞINA MI KAÇTI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer aldı.

SAVCILIKTAN İLK AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre ise Akın İpek 30 Ağustos Pazar günü Esenboğa Havalimanı'ndan çıkış yaptı. Kaynaklar, “30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dediler.

DAVETİYE MARKASINDAN HOLDİNG PATRONLUĞUNA

Koza İpek Holding’in temeli 1940’lı yılların sonunda kurulan Koza Davetiye isimli şirkete dayanıyor. 1948’de Ali İpek tarafından kurulan Koza Davetiye zamanla faaliyet alanlarını genişletti. Matbaacılıktan, madenciliğe, medyadan enerjiye bir dizi sektörde faaliyet gösteren Koza İpek Holding’in başında ise Akın İpek bulunuyor.  

akin-ipek-nerede-operasyon-aciklamasi.jpeg
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek

OPERASYONDAN ÖNCE DE KONUŞMUŞTU 

Koza İpek Holding'e yönelik operasyon olacağı iddiasını Twitter fenomeni Fuat Avni, hesabından yazmıştı. Fuat Avni'nin iddialarına ilişkin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek dün açıklamalarda bulunmuştu.

Bugün polisin kendisini aradığı ileri sürülen Akın İpek'in Bugün gazetesinde yayınlanan son açıklamaları şöyle:

" Sosyal medyada grubumuzun da içinde bulunduğu bazı yayın kuruluşları ve sermaye grupları hakkında iddialar, dedikodular çıktı. Aldırmayayım diyorum, bitmiyor, telefonum susmuyor.

Durumumuz şöyle; Grubumuzda, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 27 şirketimiz var. Faaliyette olmayanlarla birlikte 30 şirketimiz inceleniyor. Yaklaşık iki yıldan beri. Bazı şirketlerimiz ikinci, bazıları üçüncü kez inceleniyor. İncelemeler geçmiş beş yıldı, sekiz yıla sonra on yıla çıktı. Tam 11 kurum tarafından incelenip denetleniyoruz. Grup şirketlerimizin tamamı, Maliye dışında, MASAK tarafından da inceleniyor. MASAK'ın da bugüne kadar grup şirketlerimizden istediği tüm bilgiler zamanından önce, eksiksiz, tam olarak kendilerine teslim edildi. MASAK tarafından istenen bütün bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak teslim edildiği, karşılıklı olarak imzalanarak tutanak altına
alındı.

EKSİK BELGE YOK

Denetim yapan kamu kurumlarımıza, genel merkezimizde odalar tahsis ettik. “Ne arıyorsunuz veya neden?” diye sormadık, sormuyoruz. Mantıklı veya mantıksız ayrımı yapmıyoruz. Tüm sorulara, tereddüte meydan bırakmayacak şekilde, belgeleri ile cevap verdik, veriyoruz. Soruları ve verdiğimiz cevapları dosyaladık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da teslim ettik. Grubumuz ile ilgili herhangi bir hayali suç senaryosunun dahi dayanağı olmaz. Hakkımızda bir iftira atılsa, o da tutmaz. Aksini belgeleriz. Yangın, deprem, gasp, hırsızlık, hastalık gibi musibetler, Allah (CC) korusun herkesin başına gelebilir. Bunların dışında hiçbir endişemiz yok.
Son durumumuz budur.