BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Sosyal Bilimler Ödülleri yarın verilecek

AK Parti “Ar-Ge Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri”sahiplerini buldu. AK Parti Sosyal Bilimler Ödülleri yarın verilecek.

Abone ol

AK PARTi Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığımıza bağlı Kütüphanemiz bünyesinde AK PARTi ve icraatları hakkında bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla “Ar-Ge Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü” verilmesine karar verilmiş ve ilk ödül töreni 2011 yılında gerçekleşmiştir. 

Yarışmaya katılan eserlerde, son on yılda, AK PARTi’nin siyasal, toplumsal, ekonomik ve benzeri sosyal bilimleri ilgilendiren konulardaki politikalarının, tutum ve uygulamalarının doğrudan veya dolaylı bir şekilde incelenmiş olması beklenmektedir. 

Eserler iki kategoride değerlendirilmektedir. Bunlar; YÖK ve eşdeğer kurumlarca onaylanmış yüksek lisans ve doktora tezleri ile ulusal ve uluslararası veritabanlarında indekslenen dergilerde yayımlanmış makalelerdir. 

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmanın ilk duyurusu 28 Eylül 2012 tarihinde ilgili üniversitelerin rektörlüklerine yapılmıştır. İkinci duyuru “AK PARTi İl Gençlik Kolları Başkanlıkları aracılığı ile üniversitelere tekrar duyurunun yapılması sağlanmış ve yarışma başvuru süresi, 25 Ocak 2013 tarihinden 15 Mayıs 2013 tarihine uzatılmıştır. 

Yarışma Değerlendirme Kurulu’nun kararı sonucunda makale alanında bu sene ödül verilmemesine, tezler alanında ise aşağıda sıralanan çalışmaların ödül almasına karar verilmiştir. 

 

Birincilik ödülü (5.000 TL)

Ramazan Erdağ, Türkiye'nin Stratejik Kültürü ve Yeni Dış Politikası: Süreçler, Aktörler ve Eylemler. Doktora tezi. Sakarya: Sakarya Üniversitesi, 2011.

 İkincilik ödülü (3.000 TL)

Gülbahar Yelken Aktaş, Turkish Foreign Policy: New Concepts and Reflections = Türk Dış Politikası: Yeni Kavramları ve Yansımaları. Yüksek Lisans tezi. Ankara: ODTÜ, 2010.

 

Üçüncülük ödülü (2.000 TL)

Suat Tayfun Topak, Uluslararası Sistemde Nükleer Güç Dengesi: İran'ın Nükleer Programı ve Son Dönem Türk Dış Politikası Bağlamında Türkiye'nin Rolü. Yüksek Lisans tezi. KKTC: Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 2012.

 

Ödül töreni, 20 Ağustos 2013 tarihinde Saat: 11.00'da AK PARTi Genel Merkez -2 kat konferans salonunda, 87. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının olduğu gün yapılacak ve ödül kazanan adayların plaketleri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecektir.