BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Trafik kazaları MOBESE’de <br/>Kastamonu’da kırmızı ışık ihlali yapan ve trafi...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Trafik kazaları MOBESE’de
Kastamonu’da kırmızı ışık ihlali yapan ve trafik kurallarını hiçe sayan sürücülerin neden olduğu kazalar MOBESE’ye yansıdı.
Çevre yolundan şehir merkezine gelen kamyon ile otomobil, yol yapımı nedeniyle yolun tek şeride düştüğü bölgede kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken araçta bulunan 1 kişi hayatını kaybetti 3 kişi de yaralandı.
Görüntülerde yer alan ikinci kaza ise kırmızı ışığa aldırış etmeyen iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana geldi. Kazada yaralanan otomobil sürücüleri hastaneye kaldırıldı.
Dönüş yapan otomobil sürücüsü yoldan geçen bisikletliye böyle çarptı. Havalanarak yere çakılan bisikletlinin imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Bisikletinin ağır yaralandığı öğrenildi.
Ayrıca MOBESE takılan bir görüntü görenleri hayrete düşürdü. Yolda arızalanan bir araç, minibüsün arkasına bağlanarak çekildi. Çekici yerine minibüsün arkasına ters bağlanan araç, kazaya davetiye çıkarttı.



Çin sele teslim oldu: 20 ölü
Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinde etkili olan Utor tayfunu felakete yol açtı. Sağanak yağışla birlikte eyalet suya gömülürken 20 kişi hayatını kaybetti.
Bu yıl ülkede gerçekleşen 11. tayfun olan Utor tayfunu 4 milyondan fazla kişiyi etkiledi. En güçlü tayfun olma özelliği taşıyan felaket nedeniyle toprak kayması yaşandı. 20 kişinin hayatını kaybettiği afet nedeniyle 7 kişinin kayıp olduğu ifade edildi. Sağanak yağışa teslim olan eyalette çok sayıda insan evsiz kalırken, bölgeye yardım malzemelerinin gönderildiği belirtildi.



Balkonda mahsur kalanlar itfaiye tarafından kurtarıldı
Aydın’da 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Duman nedeniyle balkonlarda mahsur kalan 5 kişi ile onların yardıma koşan 2 vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
2. katta bulunan dairede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında boş olan dairenin üst ve alt katında oturan komşular, dumanı fark ederek binayı terk etmeye çalıştı. Yoğun duman nedeniyle dışarı çıkamayan apartman sakinleri, balkona çıkarak esnaftan yardım istedi. İçerde kalanlara yardım etmek için apartmana giden bir çift de bir daha dışarı çıkamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri dumandan zehirlenmek üzere olan 7 kişi kişiyi kurtardı. Yangın zedeler tedavi altına alınırken, evde büyük çapta hasar oluştu.



Ünlü amupete atletin yargılanmasına karar verildi
Ünlü ampute atlet Oscar Pistorius’un 2014 yılının Mart ayında kasten adam öldürmek suçundan yargılanmasına karar verildi.
Ünlü atlet açıklamasında sevgilisini eve zorla giren biri zannettiği için ateş ettiğini öne sürdü. 14 Şubat tarihinde kız arkadaşını vurmakla suçlanan ünlü atlet sevgilisini kasten öldürdüğü iddialarını reddetti. Soruşturma kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan ünlü atlet sevgilisini eve zorla giren biri zannettiği için ateş ettiğini öne sürdü. Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan ve olimpiyat oyunlarında yer alan ünlü atlet 3-20 Mart tarihleri arasında başlanmasına karar verilen davada yargılanacak.



Feci kaza kamerada
Bu görüntüler Rusya’dan. Seyir halindeki kadın sürücü, dehşet saçtı. Araç kamerasına yansıyan kazada, otomobilinin direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü önüne çıkan 2 bisikletliyi çarptı. Çarpmanın şiddetiyle iki bisikletli metrelerce sürüklenirken, kazaya şahit olanlar korkuya kapıldı.


Böyle şaka yok
Zonguldak’ta, öyle bir şaka yapıldı ki gerçeği bilenler gülmekten adeta kırıldı. Tabuta benzetilen klimayı görenler ellerini açıp dua etti.
Bir iş hanı girişinde benzeri az görülmüş bir şaka yapıldı. Çok yer kaplaması nedeniyle bir klimanın dış cephe ünitesi bina girişine bırakıldı. Toz kapmaması için klimanın üzerine örten çalışanlar, oturup olanları izledi. Klimayı tabuta benzetenler, bir bayan cenazesi bulunduğunu düşünerek, dua etmeye başladı. Müşterilerin ellerini açarak yaptığı dualar, binanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Müşterilerden bazıları bildikleri duaları okurken bazıları ise Yasin-i Şerif okudu.
(İHA)