BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

AK Parti site kapattırdı

Bu hiç yakışık almadı! Bir yolsuzluk haberinin üzerine gitmek yerine Tarım Bakanı Eker, karartmayı seçti.

Abone ol

8sutun'un susturmaya çalışan kişi belli oldu: Tarım Bakanı Mehdi Eker. Peki neden karartıldı 8sutun.com... Çünkü bir yolsuzluk olayını gündeme taşıdı... Bakan Eker, bu yolsuzluğu araştırmak yerine, yolsuzluğu haber yapanları susturmayı tercih etti.

NEYDİ BU YOLSUZLUK!
Tarım Bakanlığı bir ihale açıyor. Trilyonluk ihaleye katılan firmalardan biri öbürüne önce para teklif ederek ihaleden çekilmesini telkin ediyor. Firma ihaleye girmekte ısrar edince de ihaleye dakikalar kala resmi binanın kapısında, elindeki evrak alınıp yırtıyor!

Mağdur firma derhal ihale komisyonuna dilekçeyle başvurup durumu anlatıyor, komisyon ilgisiz kalıyor. Savcıya koşuyor, polise koşuyor, sonuç yok. Ankara'ya dönüyor, Bakanlık ve Başbakanlık da dahil birçok kuruma müracaat ediyor, yine sonuç yok.

Bu arada, ihaleyi üçüncü bir firma kazanıyor. Ancak, bu firmanın evrakındaki eksiklik gerekçe gösterilerek ihale rakibinin evrakını yırtan firmaya veriliyor.

İhalenin değeri 2.5 trilyon lira! Evrakı yırtılan firmanın teklifi ise 1.5 trilyon civarında. Arada, kamu aleyhine 1 trilyonluk fark var.

SEN MİSİN BUNU HABER YAPAN
8sutun bu olayı haber olarak manşetine taşıyınca Tarım Bakanı Mehdi Eker'i fena halde kızdırdı. Önce Tarım Bakanlığı hukukçuları siteyi tekzip baskısına aldılar. 8sutun tekzibi, içeriğine katılmasa da yayınladı.

Ama bu Tarım Bakanı Mehdi Eker'i tatmin etmedi. Jet hızıyla bir mahkeme kararı aldırıp, 8sutun'un sesini kesti. Gerekçe ise Bakan Eker'e hakaretti. Ancak hangi kelime ya da cümlenin bakanın alınmasına neden olduğu bile belirtilmedi. Şimdi 8sutun yasalar önünde hakkını arıyor. Avukatları karara itiraz etti. Davanın sonucunu merakla bekliyoruz...//