BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  GÜNCEL

AK Parti saldırganı Tekirdağ'da öldürüldü

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahıyla saldırı düzenlediği belirtilen terörist Bilgehan Karpat, düzenlenen operasyonda ölü olarak ele geçirildi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı'nın üzerine ödül koyduğu terörist Şerif Turunç, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü yakınlarında keşif yaparken suçüstü yakaladı. Turunç ile birlikte olduğu tespit edilen ikinci terörist de düzenlenen bir operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Şerin Turunç ve Bilgehan Karpat'ın İstanbul'daki saldırıları gerçekleştirdiği açıklandı.

Polis, Tekirdağ terminalinde kamera görüntülerini izledi. Kamera görüntülerinden İkinci bir teröristi tespit etti. Kamera görüntülerinden aranan isimler arasında olduğu belirtilen bu şahın Bilgehan Karpat olduğu belirlendi. Bunun üzerine ildeki tüm kaçış noktaları kapatıldı.

MURADİYE KIRSALINDA BULUNDU

Yapılan teknik çalışmada Bilgehan Karpat’ın Tekirdağ Muradiye kırsalında olduğu tespit edilince bu bölgeye Özel Harekat Polisleri gönderildi. Dün akşam saatlerinde teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verdiği belirtilen Bilgehan Karpat etkisiz hale getirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ın bizzat yürüttüğü operasyonla ilgili ayrıntılı açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Tekirdağ kırsalında teslim ol çağrılarına uymayan Murat Karpat, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Polis, Murat Karpat ile bağlantılı olduğu kişi ya da kişilerle ilgili operasyon başlattı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, teröristin "teslim ol" çağrısına silahla karşılık verdiğini söyledi. Teröristin teslim olmamak için yarım saat çatıştığını kaydeden Aydın, "Şahıs Muratlı ilçesinde ekiplerimizin, dur ihtarına uymadı. Mesire alanında teslim ol çağrısına silahla karşılık verince çatışma çıktı. Olay yerine özel Harekat ekipleri ve TEM Şubesi ekipleri sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından etkisiz hale getirildi. Bölgedeki metruk bir binada ele geçiren şahsa ait çanta bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, araştırmasını sürdürüyor" dedi.

Etkisiz hale getirilen DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat'ın kaçarken bıraktığı sırt çantası içerisinde kalaşnikof tüfek, çok sayıda mermi, el bombası, tabanca ile sahte kimlik ele geçirildi.

TERÖRİSTİN CESEDİ, ADLİ TIBBA SEVK EDİLDİ

DHKP/C’li terörist Bilgehan Karpat’ın cesedi, olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Teröristin metruk binaya bıraktığı çanta ve poşet ise terör ekiplerince incelemeye alındı. Soruşturma sürüyor.