BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti protestonun suçlusunu buldu

Bakan Egemen Bağış, Galatasaraylılara "Gerizekalı, kuş beyinliler" diyen müşaviri savundu, Twitter'da yazılan mesajları eleştirdi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Arena açılışında Başbakan Erdoğan'ı yuhalayanlar için "Bole bi serefs... Nankorsunuz.. Kimin sayesinde o statda mac izliosunuz. Kim yapti lan o stadi size. Gerizekali kus beyinliler.." diye yazan AB Genel Sekreterliği müşaviri Yasin Ekrem Serim'i savundu.

Twitter'ın bireysel bir sosyal mecra olduğunu, orada yazılan şeylerin o bireyin dışında kimseyi bağlamaması gerektiğini anlatan Bağış "Sayın Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'in güzel bir lafı var, 'Bu Twitter cıvıtır' diye. Ama bu insanların sanki hedef tahtasına konması, birileri tarafından istismar edilmesi de çok enteresan" dedi.

2010 ABGS Genç Çevirmenler Yarışması ödül törenine katılan Bağış Telekom Arena'nın açılışında yaşananların çok üzücü olduğunu belirterek, ''Burada yaşananlar doğru olaylar değil. Ama bunları bütün Galatasaray camiasına atfetmek de haksızlık olur'' dedi.

Tartışmalar sırasında AB Genel Sekreterliği'nden bir müşavirin sosyal paylaşım sitesi Twitter'a yazdığı sözlerin Galatasaraylıları incittiğinin hatırlatılması üzerine Bakan Bağış şunları kaydetti:

MÜŞAVİR ÖZÜR DİLEDİ HESABI KAPATTI

"Herbirinizin Twitter'da hesabı var. Sizlerin bazı yazdıklarınızı ben de takip ediyorum. Sizin yazdığınız bazı cümleler nasıl kurumlarınız tarafından üstlenilmiyorsa benim personelimden herhangi birinin de sosyal bir ortamda şahsi fikirlerini dile getirmesi ne kurumu bağlar ne de o kurumdan sorumlu olan bakan olarak beni bağlar."

Bağış, sözkonusu müşavirin çok koyu bir Galatasaray taraftarı olduğuna da dikkati çekerek, müşavirin, "kendi takımının yeni stadında saygı duyduğu bir lidere gösterilen vefasızlığa karşı o andaki hislerini birçok insan gibi dile getiren bir cümle yazdığını, sonra bu cümle ile haddini aştığının farkına vararak kendi camiasından özür dilediğini, hatta bununla da yetinmeyerek hesabını kapattığını" anlattı. Bağış, daha sonra şöyle konuştu:

BU TWİTTER CIVITIR

"Sayın Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'in güzel bir lafı var, 'Bu Twitter cıvıtır' diye. Ama bu insanların sanki hedef tahtasına konması, birileri tarafından istismar edilmesi de çok enteresan. Dün akşam ben de Twitter'da birşey öğrendim, ona da büyük şaşkınlık içinde vakıf oldum. Kimileri Sayın Başbakanımızın stada gelmesinden yarım saat önce twit mesajı atmış, 'Başbakan geldi, ıslıklandı' diye. Sanki kendilerini Nostradamus yerine koyup bilgi vermişler. O daha enteresan. Demek ki burada organize işler var ve birileri sabredememiş. Bunu yapan insanlar da bu ülkede birçok kişinin takip ettiği insanlar. Ama Twitter bireysel bir sosyal mecradır, orada yazılan şeylerin o bireyin dışında kimseyi bağlamaması gerekir. O birey de özür dilemiştir, hatasını farkettiğini çok açık şekilde ortaya koymuştur."